NESMISAO ZA HUMOR

UKRAJINSKI POLITIČAR ISMIJAVA BRITANSKU KRALJICU 'Elizabeta II pije krv djece proruskih separatista'

 Facebook

Radikalni ukrajinski političar izjavio je da 'britanska kraljica Elizabeta II pije krv novorođenčadi proruskih separatista' u šali nakon što je objavljena njezina fotografija na kojoj nosi boje ukrajinske zastave.

Oleg Lijaško, u Ukrajini prozvan 'građanskim osvetnikom' zbog snimaka ispitivanja pobunjenika, objavio je fotografiju britanske kraljice na svojoj Facebook stranici. Na fotki, snimljenoj tijekom Uskršnje mise u dvorcu Windsor ranije ovog mjeseca, Elizabeta II se smješka odjevena u svjetlo plavi kostim noseći buket žutog cvijeća.

- Njezino veličanstvo kraljica Elizabeta II. Agresivna, cinična, anti-sovjetska, pristaša Bandere (ukrajinski politički i društveni aktivist, op.a.), baka koja kažnjava i lojalna sljedbenica kijevske hunte. Tajna njezine mladosti jest da pije svježu krv novorođenčadi DRP-a i LPR-a svakog jutra - napisao je Lijaško u svojoj Facebook objavi.

Buckinghamska palača odbila je komentirati slučaj. DPR i LPR su skraćenica 'narodnih republika' u istočnoukrajinskim regijama Donjeck i Lugansk koje u potpunosti kontroliraju proruski separatisti nakon referenduma provedenih prošle godine.





Її Величність королева Єлизавета ІІ. Агресивно налаштована цинічна бандерівка, бабушка-каратєль, вірний адепт Київської хунти. Секрет молодості - щоранку п'є свіжу кров немовлят з ДНР і ЛНР#цинічнібандери

Posted by Олег Ляшко on Sunday, 26 April 2015




U sukobima u spomenutim regijama do sada je poginulo više od 6000 ljudi. Lijaško je član ukrajinskog parlamenta i vođa Radikalne stranke, a na prošlim je predsjedničkim izborima osvojio osam posto glasova.

Amnesty International (AI) u svojem ga je izvješću izdvojio zbog njegovih snimaka u kojima on i njegovi pristaše otimaju i ispituju ljude. Promatrači tvrde da je Lijaško u pratnji svoje takozvane 'Lijaškove bojne' ilegalno uhićuje i zadržava osobe osumnjičene za suradnju i podršku ruskih snaga. - Oleg Lijaško je trebao biti zakonodavac, no sada je uzeo zakon u svoje ruke - tvrdi AI.

Na fotografiji, objavljenoj na Facebooku u svibnju, vidi ga se kako stoji iznad osumnjičenog separatista kojeg su skinuli do gola, vezali i ubacili u prtljažnik automobila. - Danas je bio dobar dan, uhitili smo četiri terorista. Slava Ukrajini - pisalo je u opisu fotografije.

Lijaško je u intervjuu objasnio svoje postupke. - Kada vidim separatista smatram da je moja osobna dužnost uhititi ga. Što je manje separatista to je veći mir - izjavio je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 10:17