SUKOBI UZ GRANICU S RUSIJOM

Ukrajinske snage pretrpjele nove gubitke

Ukrainian servicemen walk in the center of the Ukrainian city of Slavyansk on July 6, 2014. Government forces hoisted the Ukrainian flag over the pro-Russian rebels' main stronghold of Slavyansk on July 5 after flushing them out of the eastern industrial city, the defence minister said. AFP PHOTO / GENYA SAVILOV
 AFP

Ukrajinske snage doživjele su nove teške gubitke u sukobima sa separatistima uz granicu s Rusijom, objavila je Ukrajina u petak.

Poginula su 19 vojnika, a 93 su ranjena. Stradali su rano ujutro u topničkome napadu na pješaštvo u selu Zelenopilji blizu granice s regijom Luhanska, objavilo je ministarstvo obrane.

U priopćenju se kaže da je ta postrojba noću ušla u selo radi jačanja granice prema Rusiji.

Ministarstvo unutrašnjih poslova prije toga je već objavilo da ima više od trideset poginulih, a da bi broj žrtava mogao biti i veći.

Ukrajinski predsjednik Petro Porošenko najavio je osvetu za taj napad. "Za život svakog našeg vojnika pobunjenici će platiti desecima i stotinama svojih", rekao je na hitnome sastanku s čelnicima snaga sigurnosti.

Porošenko je dodao kako je taj napad izveden ruskim višecjevnim bacačem raketa "Grad".

Lokalni separatistički čelnik Aleksej Čimenko potvrdio je taj napad i u intervjuu za rusku agenciju Interfax rekao kako je njegov uspjeh posljedica objedinjavanja pobunjeničkog zapovjedništva pod Igorom Strelkovom, "ministrom obrane" separatista iz Donjecka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
17. rujan 2024 14:08