ALMIR MERDIĆ

UHIĆEN NAVODNI ORGANIZATOR NAPADA NA VUČIĆA Srpski ga obavještajci povezuju s Bakirom Izetbegovićem

 MUP RS

Bosanskohercegovačka Državna agencija za istrage i zaštitu (SIPA) uhitila je u utorak ujutro Almira Merdića iz Jelaha kod Tešnja jer je, prema navodima MUP-a Republike Srpske s još nekoliko osoba sudjelovao u napadu na srpskog premijera Aleksandra Vučića 11. srpnja u Potočarima, neslužbeno doznaje "Dnevni avaz".

Uz Merdića, iz policijske stanice u Jelahu navodno su u SIPA-inom vozilu prebačene još dvije uhićene osobe.

Srbijanski mediji su već ranije, pozivajući se na obavještajne izvore, Merdića izdvajali kao organizatora napada na Vučića, dovodeći ga u vezu s radikalnim organizacijama u BiH, ratnim zapovjednikom Srebrenice Naserom Orićem te bošnjačkim članom Predsjedništva BiH Bakirom Izetbegovićem.

Merdić je priznao da se u vrijeme napada na Vučića nalazio nekoliko metara od premijera Vučića, ali da se na fotografijama koje su mediji objavili može vidjeti kako nije sudionik izgreda, već sve vrijeme incident snima kamerom.

MUP Republike Srpske je u petak 17. srpnja na svojoj web stranici objavio fotografije osoba iz Potočara koje su navodno sumnjive i koje su sudjelovale u napadu. Na jednoj od njih je i Merdić sa svojim kolegama iz Tešnja, piše Dnevni avaz.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:39