GDJE MU JE BILA SAVJEST?

UGLEDNI PODUZETNIK POKOSIO DVOJICU PJEŠAKA Na očevidu policiji lagao: 'Auto nisam vozio ja!'

Zagreb, 280914. Krizanje Vukovarske i Olibske.Prometna nesreca u kojoj je kombi naletio na troje djece koja su prelazila zebru. Ozlijedjena djeca su prevezena u bolnice a policija vrsi ocevid.Na fotografiji: policijski ocevid.Foto: Goran Mehkek / CROPIX
 Goran Mehkek / CROPIX

Za volanom Mercedesa S klase koji je u utorak navečer pokosio mladića D. A. (24) i djevojku I. B. (25) na Bulevaru oslobođenja u Novom Sadu sjedio je poduzetnik V. B. (48), piše Blic.

Kako je Blicu neslužbeno rečeno u policiji, novosadski biznismen , inače jedan od vlasnika građevinske firme 'President', pokušao je obmanuti policajce koji su došli na očevid.

- Imali smo problem. Nismo odmah mogli ustanoviti tko je vozio jer je najprije vozač pokazao na drugu osobu koja je rekla da je ona bila za volanom. Kada smo ih upozorili da ćemo uzeti otiske prstiju, pregledati kamere po gradu i provjeriti kuda se Mercedes kretao, V. B. je priznao da je on vozio. Izvađena mu je krv i za dva dana trebalo bi znati da li je imao alkohola u krvi, kazao je izvor iz policije.

Ukoliko se ustanovi da je vozač bio pijan, teži prekršaj bit će to što je nakon udara na pješaka pomaknuo vozilo na parking i pobjegao.

Naime, on tvrdi kako je odmah pomogao unesrećenima i otišao s njima na Hitnu. Kaže kako nikuda nije bježao.

- Otac sam dvoje djece i na prvom mjestu su mi bili ljudski životi. Ova djevojka i mladić su nečija djeca i učinio sam sve da im pomognem. Nisam ih uopće vidio, bila je magla i sklisko, samo su se pojavili na pješačkom prijelazu. Srećom, nisam brzo vozio. Sledio sam se kad sam ih udario , ispričao je V. B za Blic, ali nije ni potvrdio ni demantirao da je pokušao podmetnuti drugog vozača umjesto sebe.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:20