IZBORI

Udruga bosanskih Hrvata 'Prsten' podržala Dragana Čovića za hrvatskog člana Predsjedništva BiH

Dragan Čović
 Damir Krajac / CROPIX

Vodstvo utjecajne udruge bosanskih Hrvata u Hrvatskoj "Prsten" uputilo je u ponedjeljak potporu Draganu Čoviću koji se ponovno kandidira za hrvatskog člana Predsjedništva BiH ispred HDZ-a BiH i Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH na izborima predstojeće nedjelje kao i drugim kandidatima HNS-a BiH za sve razine vlasti.

"HDZ i HNS, na čelu s dr. Draganom Čovićem, ustraju na institucionalnoj borbi za dobrobit svoga naroda i zbog toga im pružamo našu potporu.Hrvatski narodni sabor okuplja najveći broj hrvatskih stranaka u BiH, te je nositelj zajedničke borbe za ravnopravan položaj Hrvata u BiH, za jedinstvenu BiH i njezinu europsku budućnost", rekao je predsjednik udruge bosanskih Hrvata "Prsten" Mijo Marić.

Kako je priopćeno iz HDZ-a BiH zajedno s Marićem potporu Čoviću i kandidatima stranaka okupljenih oko Hrvatskog narodnog sabora dali su i zamjenik predsjednika Udruge bosanskih Hrvata "Prsten" Pavo Zubak, počasni predsjednik i predsjednik Kluba poduzetnika "Prstena" Marko Pipunić, predsjednik kluba poduzetnika "Prsten" Ivica Nuić, i član upravnog odbora Stipo Matić.

"Vjerujemo u hrvatski narod, njegovo zajedništvo, njegove legitimne predstavnike koji vode plemenitu politiku suverene, sutra europske Bosne i Hercegovine", naveli su iz udruge bosanskih Hrvata "Prsten".

Poručili su kako su zajedništvo hrvatskog naroda i njegovi legitimni predstavnici velik potencijal za novi val razvoja i investicija u gospodarstvo, te sveopćeg napretka i bolje budućnosti Bosne i Hercegovine.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:58