UBIJEN MULA NAZIR

UDAR IZ ZRAKA Amerikanci iz bespilotne letjelice smaknuli talibanskog zapovjednika u Pakistanu

Dvije rakete pogodile su vozilo pobunjenika u Južnom Vaziristanu

MIRANŠAH - Mulvi Nazir Vazir, poznat kao Mula Nazir, zapovjednik pakistanskih talibana čiji su se ratnici borili protiv snaga NATO-a u Afganistanu, ubijen je u napadu američkih bespilotnih letjelica pri čemu je ubijeno ukupno 10 osoba u pakistanskim plemenskim zonama, objavili su u četvrtak izvori pakistanskih snaga sigurnosti.

Dvije rakete pogodile su vozilo pobunjenika u selu Sar Kanda u Južnom Vaziristanu, plemenskom okrugu koji se smatra jednim od talibanskih uporišta na sjeveru Pakistana.

" Mula Nazir i njegovih pet boraca ubijeni su. Među žrtvama su i dva lokalna zapovjednika Ata Ulah i Rafej Kan", kazao je visoki sigurnosni dužnosnik.

Prema riječima drugog dužnosnika do pucnjave je došlo kasno navečer u srijedu ali ta informacija nije potvrđena do četvrtka, ujutro jer je do napada došlo u zabačenom planinskom području koje graniči s Afganistanom.

Mulvi Nazir Vazir (u sredini), AFP

Američka bespilotna letjelica usmrtila je u četvrtak ujutro najmanje četiri "pobunjenika" u susjednom plemenskom okrugu Sjeverni Vaziristan, prema lokalnim sigurnosnim izvorima čime broj smrtno stradalih u američkim napadima raste na najmanje 10 u zadnja 24 sata.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 11:55