POTRESNA SUDBINA

UČITELJICA UHVAĆENA U DIVLJEM SEKSU S UČENIKOM (14) 'Uništila mu je život, završio je na psihijatriji'

Debra Lafave (34) američkoj i svjetskoj javnosti postala je poznata još prije deset godina, kada je razotkrivena njezina seksualna afera s 14-godišnjim dječakom, učenikom škole u američkoj saveznoj državi Floridi u kojoj je radila kao učiteljica engleskog.

Uhićena je pod optužbom da ga je spolno napastovala, a istragom je utvrđeno da se s njim seksala u najmanje četiri navrata, jednom i u školi, pri čemu je bilo i oralnog zadovoljavanja. Premda joj je prijetilo 30 godina iza rešetaka, izvukla se s tri godine kućnog pritvora i dodatnih sedam godina uvjetne kazne.

Tih sedam godina je trebalo već isteći, no uvjetna joj je kazna 2011. godine zamrznuta kako bi mogla brinuti o svojoj teško bolesnoj majci. Prošle je godine rok od sedam godina ponovno počeo teći i to nakon prosvjeda obitelji Debrine žrtve, koja kaže da je dječak i danas psihološki uništen.

No, Lafave je krenula u pravnu bitku i tražila je da joj uvjetnu kaznu skrate i, prema odluci vrhovnog suda na Floridi, čini se da je na rubu pobjede. Njezina je žalba na duljinu uvjetne usvojena i, da bi postala pravomoćna, treba je potvrditi još jedna pravosudna razina.

To će značiti da će Debra, kojoj je u Floridi doživotno zabranjeno predavanje u školi, moći nastaviti s nešto normalnijim životom, odnosno smjeti će živjeti i obitavati na mjestima blizu kojih se okupljaju djeca.

Njezin ju je muž, nedugo nakon izbijanja seks skandala, ostavio, ali kasnije je stupila u novi brak te je rodila blizance.

Inače, cijeli je ovaj slučaj ušao u sferu bizarnoga kada je usred istrage bio uhićen glavni detektiv koji je radio na njezinom slučaju i to kao akter velikog lanca prostitucije. Pojavila se i informacija da su učiteljicu policajci, dok je boravila u pritvoru, fotografirali golu u lascivnim pozama.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:27