DOKRAJČILA GA

UBOJSTVO U GOOGLEU Elitna prostitutka na luksuznoj jahti ubila direktora: 'Oduvijek me privlačila mračna strana'

 Facebook

Nakon više od sedam mjeseci istrage, napokon je razotkriveno tko je ubio Forresta Hayesa (51), oca petero djece i direktora u Googleu, čiji je leš pronađen 26. studenog prošle godine na njegovoj 15-metarskoj jahti u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Policija je utvrdila da je za Hayesa, koji je svojedobno radio i u Appleu, fatalna bila elitna prostitutka Alix Tichelman (26), s kojom se prije smrti našao u nekoliko navrata, a upoznali su se putem jedne web stranice. Kobne večeri Hayes se namjeravao na svojoj luksuznoj jahti 'Escape' upustiti u seksualnu avanturu sa zanosnom damom noći, a ona je za potpuni užitak donijela nešto heroina.

Natočila si je vina u čašu, a zatim je ubrizgala drogu u organizam svog bogatog klijenta. Doza je bila smrtonosna i Hayes je ubrzo pao u nesvijest, a zatim na mjestu umro. Kako pokazuju snimke nadzorne kamere postavljene na jahti, Alix je samo hladnokrvno preskočila preko Hayesova leša i posegnula za čašom kako bi ispila vino do kraja.

Spustila je zastore kako bi prikrila što se dogodilo i zatim je netragom nestala. Leš je sutradan pronašao skiper.

Policija je više mjeseci pokušavala doznati što se zapravo dogodilo. Sa snimke nadzorne kamere nije bilo moguće sa sigurnošću identificirati fatalnu djevojku pa je to učinjeno provjerom otisaka prstiju s čaše vina. Istražitelji su potom pročešljali čime se Alix bavi u životu i kako se ponaša na internetu te su shvatili da je pod svaku cijenu pokušala prikriti bilo kakvu naznaku svoje povezanosti s Hayesovom smrću.

'Nije pokazala ni trunku sažaljenja nad njim. Samo je pokušavala sakriti što je učinila', izjavio je Steve Clark, zamjenik šefa policije u Santa Cruzu, kalifornijskom gradu u kojem je zločin počinjen.

Foto: Facebook

Alix je uhićena na američki Dan nezavisnosti, 4. srpnja. Namamljena je u klopku na način da joj je lažni klijent ponudio tisuću dolara za vatrenu noć seksa u luksuznom hotelu. Ona je to prihvatila te je po dolasku u sobu uhićena. Trenutno u zatvoru čeka suđenje, a određena joj je jamčevina od milijun i pol dolara za privremeno puštanje na slobodu.

Zasad nije poznato je li ubojstvo bilo planirano ili je fatalnu dozu heroina u Hayesovo tijelo ubrizgala slučajno, ali u policiji su skloni verziji kako je sve bilo pomno isplanirano, makar ne iznose motiv. U međuvremenu se pojavila informacija da bi Alix, inače vatrena obožavateljica serije Dexter, mogla biti povezana s još jednim ubojstvom u jednoj drugoj američkoj saveznoj državi.

Hayes je, inače, 17 godina radio u automobilskoj industriji, a zatim je radio na moćnim direktorskim položajima u Appleu i Googleu.

Alix pak na svom Facebook profilu navodi da je diplomirala novinarstvo u Atlanti, ali da se bavi kozmetikom i manekenstvom. Objavila je mnoštvo svojih fotografija u donjem rublju.

Čak je o svojoj karijeri modela dala intervju jednom manje poznatom časopisu. 'Oduvijek me privlačila mračna strana. Moji su mi roditelji pričali da sam već s tri godine obožavala gledati filmove strave i užasa', kazala je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 13:34