KRAJ POTJERE

UBOJSTVO KOJE JE ŠOKIRALO AMERIKU Uhićen 12-godišnjak koji je nasmrt izbo osmogodišnju sestru

Gilbert police officers walk inside the police tape outside a crime scene Wednesday, May 2, 2012 in Gilbert, Ariz. Police in the Phoenix suburb of Gilbert say a man shot and killed four people, including a toddler, before killing himself. (AP Photo/Matt York)
 Matt York/AP

LOS ANGELES - Američka policija u subotu je u Kaliforniji uhitila 12-godišnjeg dječaka zbog ubojstva osmogodišnje sestre, koja je prije dva tjedna pronađena izbodena u obiteljskom domu.

Umorstvo djevojčice do temelja je potreslo stanovnike mjesta Valley Springs u podnožju Sierra Nevade i mobiliziralo sve redarstvene snage u lovu na počinitelja.

"Istražitelji ureda šerifa okruga Calaveras uhitili su brata Leile ( Fowler), 12-godišnjaka, zbog umorstva", priopćeno je iz tog ureda.

"Proveli smo više od 2000 sati u istrazi kako bismo pružili odgovore obitelji Leile Fowler", dodao je na konferenciji za novinare Gary Kuntz, šerif Calaverasa, okruga koji se nalazi jugoistočno od San Francisca.

Leila je ubijena 27. travnja dok je s bratom, čije ime nije objavljeno, bila sama u obiteljskoj kući u Valley Springsu.

Njezin je brat policiji ispričao da je vidio provalnika kako ulazi u kuću i da je nedugo zatim pronašao izbodenu sestru. Dječak se potom telefonom javio roditeljima, koji su odmah pozvali Hitnu pomoć, ali je Leila preminula u bolnici, kako je objavio mjesni dnevnik Sacramento Bee.

Policija se tada dala u potragu za navodnim provalnikom i pokrenula pravi lov na čovjeka, pri čemu nije zaobišla ni osnovnu školu koju je pohađala Leila ni rute kojima voze mjesni školski autobusi.

Šerif nije iznosio pojedinosti o uhićenju dječaka, objasnivši kako je "istraga u tijeku", tek je stanovnicima Calaverasa poručio da "večeras mogu mirnijie spavati".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 15:20