'BLADE RUNNER'

UBOJICU PUSTILI IZ ZATVORA NAKON SAMO 10 MJESECI Pistorius će ostatak kazne za likvidaciju djevojke služiti u toplom domu

South African Paralympic athlete Oscar Pistorius arrives at the High Court in Pretoria on October 13, 2014. Fallen paralympic hero Oscar Pistorius returns to court today at the start of his sentencing hearing after he was convicted of culpable homicide in the killing of his girlfriend, with his lawyers set to argue for leniency. The double-amputee track star last month escaped a murder conviction in a verdict that shocked the country and fuelled criticism of South Africa's legal system. AFP PHOTO/STEFAN HEUNIS
 STEFAN HEUNIS/AFP

Bivši paraolimpijac Oscar Pistorius, osuđen za ubojstvo svoje djevojke Reeve Steenkamp, pušten je iz zatvora kako bi ostatak kazne odslužio u kućnom pritvoru.

Sportaš nadimka 'Blade Runner' osuđen je na kaznu od 5 godina zatvora za ubojstvo svoje djevojke koje se dogodilo 2013. godine.

28-godišnjak će i u svom domu ostati pod posebnim nadzorom policijskih službenika, priopćila je južnoafrička policija.

Tania Koen, zastupnica obitelji Steenkamp, rekla je kako je njezina stranka obaviještena o Pistoriusovom prebacivanju u kućni pritvor, no kako obitelj zapravo i ne mari što će se s njime događati.

Ovakva odluka donesena je nakon što je Pistorius odslužio tek šestinu kazne iza rešetaka, što je i minimum koji po južnoafričkim zakonima mora odslužiti za zločin koji je počinio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 19:23