PRAVEDNA KAZNA

Ubojice Ivana Radočaja, 'Hrvatskog diva' zbog osiguranja ubila je bivša supruga Melody. Ona i pomagači dobili doživotni zatvor

Porota je Ivanovu bivšu suprugu Melody Sanford i njezine pomagače nakon dva dana vijećanja osudila na najstrožu kaznu zatvora
 Arhiva

Melody Sanford, Rita Cushnie i Donald Richard osuđeni su na kaznu doživotnog zatvora za urotu i ubojstvo hrvača Ivana Radočaja, poznatijeg kao 'Hrvatski div'. Porota je presudu vijećala puna dva dana. Osuđenici po odlasku u zatvor punih 25 godina neće imati pravo tražiti puštanje na slobodu, piše The Vancouver Sun .

Još dvoje ljudi sudjelovalo je u Radočajevu ubojstvu, Christopher Houle i Daniel Richard, no kako su oni priznali krivnju, još uvijek čekaju izricanje kazne. I njima prijeti doživotni zatvor, ali će već kroz 10 godina moći tražiti pomilovanje.

Podsjetimo, 43-godišnji Radočaj ubijen je 12. rujna 2007. godine. Napadači su ga brutalno pretukli samo tjedan dana nakon što je bivšu suprugu Melody Lynn Sanford optužio da ga pokušava ubiti . U braku su tada bili tri tjedna.

Mrtvog Radočaja pronašli su u lokvi krvi u njegovu domu u Interlakeu pokraj Winnipega nakon dva dana. Policija je uhitila njegovu bivšu suprugu, njezinu prijateljicu Ritu te Ritinog sina Donalda kao i dvojicu njihovih rođaka. Svi su optuženi za urotu i ubojstvo s predumišljajem.

Otac 'Hrvatskog diva' Josip Radočaj na sudu je posvjedočio kako je Sanford njegova sina 'uvukla' u lažno vjenčanje kako bi se domogla njegova novca, te 49.000 dolara od police životnog osiguranja koje je glasilo na nju. Istaknuo je kako se njegov sin bojao njezinih veza s 'bandama i dilerima' te je zamrznuo svoju imovinu.

Ivan Radočaj je slavu u Kanadi stekao kao profesionalni hrvač - 'kečer' gdje je nastupao pod imenima 'Croatian Giant', 'Ivan the Giant' i 'Big John Radocaj'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 18:39