ATENTAT U SIRIJI

Ubijen vođa islamista, suborac Bin Ladena i Zawahirija

 AFP

Zapovjednik islamističkih pobunjenika u Siriji, bivši suborac vođa Al Kaide Aymana al-Zawahirija i Osame bin Ladena, ubijen je u nedjelju u napadu bombaša samoubojice u Alepu, priopćila je Islamska fronta, glavna koalicija islamističkih pobunjenika u Siriji.

Atentat na Abu Haleda al-Surija potvrdio je Sirijski opservatorij za ljudska prava (SOHR) koji ga je pripisao suparničkoj džihadističkoj skupini Islamskoj državi u Iraku i na Levantu (ISIL).

Vođa džihadista je poginuo u "samoubilačkom napadu na glavni stožer Islamske fronte u Alepu", poručila je Islamska fronta na Twitteru.

Abu Haled al-Suri i "šestorica njegovih suboraca iz (brigade) Ahrar al-Šam" poginuli su u tom napadu u četvrti Al-Halk u Alepu, dodao je za AFP direktor SOHR-a Rami Abdel Rahman, optuživši za napad bombaša ISIL-a.

Islamska fronta kojoj pripada skupina Ahrar al-Šam, koje je Abu Haled al-Suri bio jedan od zapovjednika, od početka siječnja je u sukobu s ISIL-om na sjeveru Sirije.

Džihadističke mrežne stranice opisuju Abu Haleda al-Surija kao "suborca šeika Al Zawahirija" i ističu da je bio "bliski suradnik šeika Osame bin Ladena", osnivača mreže kojeg je ubila američka vojska u Pakistanu 2011

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:21