KRIZA U SIRIJI

U Siriji formirana nova vlada: Asad zadržao dosadašnje ministre

Od početka pobune u ožujku 2011. u nasilju u Siriji ubijeno je više od 15.000 ljudi
 AP

DAMASK - U subotu je formirana nova sirijska vlada na čelu s bivšim ministrom poljoprivrede Riadom Hidžabom, objavila je sirijska državna televizija, nakon što je oporba više od mjesec i pol dana bojkotirala parlamentarne izbore koje je na kraju dobila stranka na vlasti - Baas.

Sirijski predsjednik Bašar al Asad donio je odluku o sastavu nove vlade u kojoj ministri vanjskih poslova Valid Mualem i ministar unutarnjih poslova Mohamad Ibrahim al Šar ostaju na svojim dosadašnjim dužnostima, objavila je televizija. I ministar obrane, 64-godišnji Daud Radža, na toj funkciji od kolovoza, također će zadržati dosadašnju dužnost.

Asad je 6. lipnja zadužio Riada Hidžaba da osnuje novu vladu, nakon parlamentarnih izbora održanih u svibnju koje su oporba i zapadne zemlje nazvale "predstavom". Zapad oštro osuđuje represiju pobune u Siriji, koju provode pripadnici sirijskih vojnih snaga odanih Asadu.

Od početka pobune u ožujku 2011., prema podacima sirijskog Opservatorija za ljudska prava čije je sjedište u Londonu, u nasilju u Siriji ubijeno je više od 15.000 ljudi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 19:08