HOROR U NJEMAČKOJ

U podrumu sveučilišta u Kölnu pronađeno VIŠE OD STO leševa: Stajali zaboravljeni preko 10 godina!

Ovaj incident desio se nepunih mjesec dana nakon što je bivši šef Instituta za anatomiju pronađen mrtav ispod mosta u Kölnu sa ubodnim ranama
 Tim Bartel

KÖLN - U podrumu Instituta za anatomiju Sveučilišta u Kölnu pronađeni su leševi i dijelovi ljudskih tijela, životinjska trupla i brojne plastične kante s natpisima poput 'nosevi', 'novorođenčad' ili 'glava morskog psa', javlja The Guardian .

Među pronađenim leševima nalazi se više od 100 trupala ljudi koji su svoje tijelo donirali za znanstvena istraživanja. Prema dokazima koje su prikupili stručnjaci za higijenu i vatrogasci, prostorija u kojoj su leševi bili smješteni nije se koristila već više od deset godina.

Jedan član osoblja izjavio je da je rashladni sustav bio u kvaru, te da je "prostorija mirišala kao što se može i očekivati". Scena je izgledala "iznimno odvratno, poput nečega iz horor-filma".

Ovaj incident desio se nepunih mjesec dana nakon što je bivši šef Instituta za anatomiju, Jürgen Koebke, pronađen mrtav ispod mosta u Kölnu sa ubodnim ranama. Policija sumnja da je riječ o samoubojstvu, obzirom da je ostavio oproštajnu poruku u kojoj ukazuje na nepravilnosti na institutu.

Rektor Sveučilišta, Axel Freimuth, kaže da je otkriće "potpuno nedopustivo" te da je "duboko potreslo i šokiralo cijelo sveučilište". Kaže da su životinjska trupla najvjerojatnije ostatak iz vremena kada je postojala veza između Sveučilišta i zoološkog vrta u Kölnu .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:42