TRAGEDIJA U ALŽIRU

U padu vojnog zrakoplova 77 poginulih

 AFP

Sedamdeset sedam osoba je u utorak poginulo u padu vojnog zrakoplova na istoku Alžira u jednoj od najtežih zračnih katastrofa u toj zemlji, objavilo je alžirsko ministarstvo obrane korigirajući tako ranije informacije o 103 poginule osobe.

"U padu zrakoplova poginulo je 77 osoba, a jedna preživjela teško ozlijeđena prebačena je u regionalnu vojnu bolnicu u Constantineu, navelo je alžirsko ministarstvo obrane", prenosi agencija APS. Civilna zaštita je pronašla preživjelu osobu koja ima teške ozljede glave.

Zrakoplov Hercules C-130, koji je letio između Tamanrasseta, 2000 km južno od glavnog grada i Constantinea, 450 km istočno od glavnog grada, prevozio je vojnike i njihove obitelji.

Zrakoplov je pao dok je oko podneva nadlijetao planinu Fortas. Televizija je prikazala snimke mjesta nesreće i olupinu zrakoplova u planinskom području. Ministarstvo obrane je navelo da je zrakoplov prevozio 74 putnika i 4 člana posade.

Alžirski radio je nakon nesreće javio da su se u zrakoplovu nalazile 103 osobe. Loši vremenski uvjeti i snježna oluja izazvali su nesreću, objavilo je ministarstvo obrane u priopćenju. Zrakoplov se srušio pri pokušaju slijetanja u zračnu luku u Constantineu.

Alžirski predsjednik Abdelaziz Bouteflika je odredio tri dana žalosti i izrazio sućut obiteljima žrtava. Osnovano je istražno povjerenstvo i upućeno na mjesto nesreće odrediti uzrok i okolnosti tragične nesreće, prema priopćenju ministarstva.

Prema on line stranici lista El Wattan pronađena je jedna od dviju crnih kutija. U ožujku 2003. su u padu nakon polijetanja Boinga 737-200 Air Algerie iz Tamanrasseta poginule su 102 osobe i jedna je ranjena.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 12:17