TERORISTIČKA MREŽA

U MALEZIJI PAO DŽIHADIST POVEZAN S POKLONICIMA ISIS-a U BOSNI 'Zaposlio se kao učitelj na zamjeni, bio je u skupini koju kontrolira al-Bagdadi'

 AFP

Malezijska policija uhitila je pet osoba, uključujući Europljanina koji radi kao nastavnik, pod sumnjom da su povezani s Islamskom državom i al-Qaidom, priopćili su sigurnosni izvori.

Malezija je pod stanjem povećanog opreza nakon izvješća u petak da je deset Sirijaca povezanih s Islamskom državom ušlo u susjedni Tajland u listopadu da napadne objekte od ruskog interesa.

Šef policije Khalid Abu Bakar rekao je da su četvero uhićenih strani državljani, a jedan je Malezijac. Uhićeni su između 17. studenog i 1. prosinca.

Među uhićenima je 44-godišnji Europljanin zaposlen kao nastavnik na zamjeni u državi Penangu koji je povezan s al-Qaidom, a navodno je sudjelovao u 'militantnim aktivnostima' u Afganistanu i Bosni, navodi policija.

Lider skupine uhićenih je državljanin Indonezije, koji se zakleo na poslušnost čelniku Islamske države, samoproglašenom kalifu Abu Bakru al Bagdadiju.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:36