OZBILJNA PRIJETNJA

U BELGIJI UHIĆENA DVOJICA TERORISTA: PLANIRALI SU NAPADE U NOVOGODIŠNJOJ NOĆI U zadnji čas spriječen masakr

A Belgian policeman takes position near the Pilorijnstraat after four armed men invaded an apartment near Gent on December 15, 2014. Four armed men have taken a hostage in the apartment, but no terror link is suspected, prosecutors said. AFP PHOTO / BELGA / NICOLAS MAETERLINCK== BELGIUM OUT ==
 NICOLAS MAETERLINCK/AFP

Dvojica muškaraca uhićena su u nedjelju i ponedjeljak u Belgiji zbog sumnje da su planirali teroristički napad u Bruxellesu na novogodišnju noć, izvijestili su savezni tužitelji, javlja Reuters.

Policija je kod njih pronašla vojnu odoru i propagandni materijal Islamske države, no nisu pronašli ni oružje ni eksplozive.

- Istragom su otkrivene ozbiljne prijetnje na simbolična mjesta u Bruxellesu tijekom proslave Nove godine - kazali su tužitelji u izjavi.

U pretraživanju kuća u Bruxellesu i Liegeu uhićeno je ukupno šestero osumnjičenih, no četvorica su puštena.

Belgija je središte istrage zbog terorizma otkako su počinjeni napadi u Parizu 13. studenog u kojima je poginulo 130 ljudi.

Naime, dva bombaša samoubojice, Brahim Abdeslam i Bilal Hadfi, su živjeli u Belgiji.

Belgijska policija dosad je uhitila devet osoba povezana s pariškim napadima. Ipak, tužitelji su u utorak kazali da ovi napadači nisu povezani s tom istragom.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:30