SLIKA DIRNULA SVIJET

TUŽNA ISPOVIJEST POLICAJCA KOJI JE NAŠAO DJEČAKA NA PLAŽI 'Pomislio sam na svog sina i rekao si: Bože, samo da je živ. Ali nije bio. Slomio sam se...'

 AFP

Turski policajac koji je prije nekoliko dana na plaži u Bodrumu na jugozapadu države uočio i u naručje uzeo mrtvo tijelo tragično preminulog Aylana al-Kurdija (3) progovorio je za agenciju Dogan o trenutku koji je, nakon što je zabilježen fotografijom, šokirao svijet.

Mehmet Ciplak je izjavio da je prvo pomislio na svoga sina. 'Kada sam prišao djetetu, samom sam sebi rekao: Dragi Bože, samo da je živ. Ali nije pokazivao nikakve znakove života. Slomio sam se...', rekao je policajac.

'Imam sina starog 6 godina. Trenutak u kojem sam ugledao to dijete... Pomislio sam na svog sina i počeo se ponašati kao da sam Aylanov otac. Riječima nije moguće opisati koliko je tužan i tragičan prizor to bio', dodao je Ciplak.

Kaže i da uopće nije bio svjestan da ga netko fotografira. 'Samo sam radio svoj posao', napominje.

Aylan je pokopan u petak u Kobaneu, sirijskom gradu na granici s Turskom, koji se svojedobno našao na žestokom udaru Islamske države te je gotovo potpuno uništen, ali je postao simbolom kurdskog otpora.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 08:20