NEVJEROJATAN SLUČAJ

TUŽI VLASTITU ŽRTVU Divljački pregazila dječaka, a sada od njega mrtvog želi novac

Tužila je i njegove roditelje i pokojnog brata te dvojicu prijatelja s kojima je vozio bicikl
 Facebook

TORONTO - Brandon Majewski (17) uživao je u noćnoj vožnji biciklom s dvojicom prijatelja u okolici Toronta krajem listopada 2012. godine kada je na njega SUV vozilom naletjela Sharlene Simon (42). Jurila je 90 kilometara na sat, iako je ograničenje bilo 80, a vjeruje se da je bila pijana te da je u vožnji pričala na mobitel.

Osim što je ubila Brandona, teško je ozlijedila i njegovog 16-godišnjeg prijatelja Richarda McLeana, dok je Jake Roberts (16) također pao s bicikla, ali je prošao tek s nekoliko ogrebotina.

Danas, godinu i pol kasnije, Sharlene ne da još nije osuđena zbog divljačke vožnje, nego je zaprepastila Brandonovu obitelj i cijeli Toronto podnoseći tužbu protiv mrtvog Brandona jer je, kako kaže, zbog njega prošla kroz emotivnu traumu.

Tužila je i njegove roditelje i pokojnog brata te dvojicu prijatelja s kojima je vozio bicikl kobne listopadske noći. Traži ukupno 1.35 milijuna dolara odštete jer, kako piše u tužbi, od nesreće nije u stanju funkcionirati normalno fizički i mentalno.

Za svoje žrtve kaže da su bili nekompetentni biciklisti, a podnijela je i odvojenu tužbu protiv lokalnih vlasti koje proziva zbog navodnog neodržavanja ceste na kojoj se nesreća dogodila.

Iskusni odvjetnik Brian Cameron, kojeg je angažirala Brandonova obitelj, kaže da u svojoj karijeri nije vidio sličan slučaj. 'Ne sjećam se da je netko tužio dijete koje je ubio', izjavio je.

Brandonova majka Venetta Mlynczyk kaže da je u šoku. 'Ubila mi je dijete, a sada na njegovoj smrti želi zaraditi? Kaže da ona trpi bolove? Poručite joj da proba pogledati što se zbiva u mojoj glavi pa će spoznati bol i paniku, imat će noćne more', rekla je majka.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 20:32