PRLJAVA KAMPANJA

Trumpovi fanovi pojavili se na skupu Joea Bidena, o njihovim porukama bruji cijela Amerika

Kako piše Delaware Online, kamione s porukama platila je organizacija Turning Point Action, pro-Trumpovska politička organizacija
Prosvjedni kamioni u Delawareu
 Facebook/Screenshot

Kandidat za američkog predsjednika Joe Biden došao je jučer u Wilmington, grad u saveznoj državi Delaware, održati svoj predizborni skup. No, nije sve proteklo u mirnom duhu. Medije je zaokupila grupa od stotinjak prosvjednika koja je došla pred konvencijski centar Riverfront kako bi se rugali Bidenu noseći uvredljive poruke, ujedno na sav glas hvaleći aktualnog predsjednika Donalda Trumpa.

Prosvjednici su se okupili satima prije Bidenovog obraćanja u centru, a organizirale su ih dvije pro-Trumpovske organizacije - Mladi Republikanci Delawarea te Delaware Trump kampanja (Delaware Trump Campaing). Konteksta radi, Delaware je jedno od Bidenovih uporišta, no prosvjednici su mu na domaćem terenu poručivali kako je "uništio državu i naše domove".

- Osobno sam s njime razgovarao proteklih godina i nikada nisam razumio što želi reći, njegove riječi uvijek su imale dvostruko značenje - rekao je za Delaware online jedan od prosvjednika Phil Giordano.

No, pravi spektakl nastao je kada su se u poslijepodnevnim satima pojavili brojni kamioni s billboardima na kojima su bile poruke ruganja Bidenu. Na jednom je pisalo "Uspavani Joe Biden", drugi je nosio poruku "Kamala Harris misli da je Joe Biden racist koji je seksualno napao Taru Reade" . Taj kamion preko razglasa je na sav glas puštao pjesmu poznatog banda AC/DC "War Machine",

Odnosilo se to na optužbu prijašnje zaposlenice Tare Reade koja je ispričala AP-u kako ju je Biden 1993. gurnuo uz zid te je pipkao i seksualno zlostavljao, što je on odlučno demantirao rekavši kako do tog incidenta nikad nije došlo.

Među inovativnim načinima vrijeđanja Bidena je i kratica B.I.D.E.N. - Biggest Idiot Democracy Ever Nominated, odnosno na hrvatskom - Najveći idiot kojeg je demokracija ikad nominirala, zatim "Ako ne znaš završiti rečenicu, nemoj se kandidirati za američkom predsjednika, Jezivi Joe Biden", pa "Jezivi Joe njuška žene" i "Jezivi Joe je kineska marioneta"...

Kako piše Delaware Online, brojne kamione s porukama platila je organizacija Turning Point Action, pro-Trumpovska politička organizacija koju je osnovao konzervativni aktivist Charlie Kirk.

Nije stalo na prosvjedu i kamionima - uoči prosvjeda giznad grada je preletio zrakoplov noseći golemi natpis "Joe Biden gubi, glasaj za Trumpa 2020."

Prosvjednici su se u jednom trenutku uspjeli probiti do parkirališta kongresnog centra te su tamo otpjevali God bless America, (Bože blagoslovi Ameriku, prev.a.), no nakon toga policija ih je udaljila s objašnjenjem da je riječ o privatnom posjedu.

Prebacili su se na obližnje javne površine gdje su skandirali "USA, USA", te Trumpov poznati slogan "America First", a u jednom trenutku su i zapjevali "Hey ho, hey ho, Creepy Joe has got to go" (Hej, ho, hej, ho, Jezivi Joe mora otići, prev.a.).

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:46