RAT NEIZBJEŽAN?

TRUMP ODGOVORIO RUSIMA 'Zakleli ste se da ćete gađati svaku našu raketu koja padne na Siriju? E pa spremite se jer stižu nove, a i pametne su...'

 
 REUTERS

Ruski veleposlanik u Libanonu Aleksandar Zasipkin poručio je kako 'svaka američka raketa koja bude upućena prema Siriji treba biti srušena, a mjesta s kojih su lansirane napadnuta'. U izjavi za televiziju al-Manar, koja je bliska Hezbolahu, naveo ja kako taj njegov stav proizlazi iz priopćenja koje je poslao ruski predsjednik Vladimir Putin, a prenio glavni stožer ruske vojske. Također, istaknuo je kako eskalacija sukoba u Siriji prijeti da stvari otiđu predaleko i sve preraste u 'ozbiljnu krizu'.

Odgovorio mu je američki predsjednik Donald Trump na svojoj omiljenoj društvenoj mreži Twitteru.

'Rusija se zaklela da će gađati svaku raketu ispaljenu na Siriju. Spremi se, Rusijo, jer stižu nove i lijepe, a i 'pametne' su. Ne biste trebali biti partneri sa životinjom koja ubija plinom ljude i uživa u tome!', poručio je Donald Trump preko Twittera.

Podsjetimo, svjetske agencije pišu da se američki razarač USS Donald Cook, opremljen s 50 krstarećih raketa 'Tomahawk', približio na oko 100 kilometara od Tartusa u Siriji, a tamo se nalazi pomorska baza Rusije.

Osim razarača, put Sirije poslan je i nosač aviona 'Harry S. Truman', zajedno s grupom brodova koja ga prati. Nosač aviona će otploviti zajedno sa sedam napadačkih brodova i na njima će biti 6.500 mornara. Putovat će uz njemačku fregatu FGS Hessen tijekom prvog dijela putovanja.

S druge strane, vojni analitičari tvrde kako se u Sredozemnom moru već nalazi grupa borbenih brodova Rusije, uključujući i dizel-podmornice naoružane raketama 'Kalibar'. U bazi Hmejmim Rusija ima lovce i bombardere, uključujući i par najnovijih aviona Su-57, a tu su i 'Bastioni', raketni kompleksi s visoko preciznim protubrodskim raketama 'Jahont' i 'Oniks...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:35