MASAKR NA PLAŽI

Tri generacije jedne obitelji ubijene u Tunisu

Preživjeli, među kojima je i umirovljeni policajac, tvrde da su bila dva napadača
TOPSHOTSA British family, who witnessed the beach massacre by a jihadists gunman the previous week, lay flowers at the site of the attack on the beach in front of the Riu Imperial Marhaba Hotel in Port el Kantaoui, on the outskirts of Sousse south of the capital Tunis, on June 30, 2015. Tunisia's President Beji Caid Essebsi has admitted security services were not prepared for the beach attack, as authorities warned the country is likely to lose more than half-a-billion dollars in tourism revenues. AFP PHOTO / KENZO TRIBOUILLARD
 KENZO TRIBOUILLARD/AFP

Napadač nije bio sam, tvrde Britanci koji su preživjeli napad u Tunisu. Pozivajući se na svjedočenja prvih ranjenika koji su prevezeni u Veliku Britaniju, The Guardian piše da Seifeddine Rezgui nije bio sam, nego su uz njega u napadu na plažu i predvorje hotela u mjestu Sousse vidjeli još jednog naoružanog napadača.

Beauty blogerica

Umirovljeni policajac Steve Johnson, koji je u Tunisu bio na odmoru sa suprugom Valerie, rekao je za Daily Mirror da su on i njegov bivši kolega Michael Perry vidjeli dva napadača.

Tri generacije iste obitelji, popularna blogerica i medicinska sestra koja se brinula o svom bolesnom mužu među 38 su žrtava napadača prošlog vikenda u Tunisu. Većina žrtava - vjeruje se njih 30 - državljani su Velike Britanije.

Carly Lovett bila je 24-godišnja beauty blogerica i fotografkinja koja je na svom blogu pisala o modi i dizajnu. Diplomirala je grafički dizajn. U Tunisu je bila na odmoru sa zaručnikom Liamom. Poginula je kad je napadač zapucao u predvorju njezina hotela. Adrian Evans (44) poginuo je zajedno sa svojim ocem, 78-godišnjim Patrickom, i nećakom Joelom Richardsom (19). S njima je bio i mlađi Joelov brat, 16-godišnji Owen. On se vodi među preživjelima.

Philip (52) i Allison (48) Heathcote su putovanjem u Tunis planirali proslaviti 30 godina braka. Dan prije godišnjice Philip je ubijen, objavili su članovi obitelji. Njegova supruga Alison teško je ranjena pa su je liječnici stavili u induciranu komu, prenosi britanski The Guardian.

Nogometaši, vjernici

Britanske novine prenose poruke žaljenja i sućuti za sve dosad identificirane žrtve. Birmingham City Football Club objavio je izraze sućuti za ubijenoga Denisa Thwaitesa (70) koji je kao mladić igrao za njih. Denis je ubijen sa suprugom Elaine, potvrdio je nogometni klub iz Birminghama i tako demantirao prvotnu informaciju da su oboje ranjeni, ali živi. Među žrtvama su Jim i Ann McQuire iz Škotske, poznati kao veliki vjernici i aktivisti u svojoj župi. Poginula je i 51-godišnja Trudy Jones iz Walesa, njegovateljica i majka četvero djece.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 10:35