NOVA SNIMKA

TRENUTAK KADA JE UGLEDNI GLUMAC IZBJEGAO SMRT Vlak je jurio, a on za potrebe snimanja ležao na pruzi

 Screenshot

Asistentica kamermana koja je s filmskom ekipom na tračnicama u američkoj saveznoj državi Georgiji snimala biografski film o američkom rokeru Greggu Allmanu pod nazivom 'Midnight Rider' smrtno je stradala pod kotačima vlaka koji je jurio 90 km/h.

Video koji je snimila kamera u vlaku prikazuje uglednog glumca Williama Hurta, koji u filmu glumi Gregga Allmana, kako za potrebe snimanja leži na metalnom krevetu nasred tračnica i iznenađenu filmsku ekipu koja trči spasiti ga od sigurne smrti dok im vlak juri u susret.

Iako su spasili Hurta, nekoliko filmaša je ozlijeđeno, a Sarah Elizabeth Jones je poginula. Imala je samo 27 godina.

Redatelj filma Randall Miller zbog ubojstva iz nehaja prije dva tjedna dobio je zatvorsku kaznu od dvije godine, te osam godina uvjetno i 20.000 dolara novčane kazne.

Izvršni producent Jay Sedrish osuđen je na 10 godina uvjetno, kao i pomoćnica redatelja Hillary Schwartz.

Tužitelj je kazao kako je svo troje okrivljenih znalo da im je željeznička kompanija CSX Transportation odbila dati dopuštenje za snimanje na tračnicama.

Državni odvjetnik John B. Johnson kazao je kako su redatelj i ostali filmaši iz scenarija čak namjeravali izbaciti scenu, no nakon što ih je vlasnik imanja koje okružuje tračnice pustio da uđu, Miller se predomislio te su krenuli snimati opasnu scenu.

Johnson je kazao kako su Miller i ekipa mislili da tog dana više niti jedan vlak neće proći tom rutom.

Incident se dogodio 20. veljače 2014., a sada se pojavila nova snimka koja prikazuje sekunde prije nego li je vlak pregazio Sarah Elizabeth Jones.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:43