UMRLI OD DEHIDRACIJE

TRAGIČNI OBITELJSKI IZLET U PUSTINJU Roditelji žrtvovali svoje živote kako bi posljednjim kapima vode spasili dijete

 Wiki CC, screenshot

Francuski par, koji je poginuo tijekom poslijepodnevne šetnje kroz iznimno vrućoj pustinji američke savezne države Novi Meksiko, vjerojatno je spasio svog 9-godišnjeg sina dajući mu dva gutljaja vode dok su oni uzimali po jedan sve dok im se zalihe tekućine nisu potrošile, prenosi Guardian izjavu lokalnog šerifa.

Dječak je pronađen dehidriran, no u iznenađujuće dobrom stanju, pored svog mrtvog oca na pješačkom putu kroz nacionalni spomenik White Sands (Bijeli pijesci), objasnio je šerif okruga Otero Benny House.

Spasilački su timovi na dječaka i muškarca naletjeli oko pola sata nakon što su čuvari parka pronašli mrtvu majku te na njezinoj kameri vidjeli fotografije ostalih članova obitelji.

- Količina vode je vjerojatno bila razlog zašto je dječak bio u dobrom stanju kada smo ga našli. Građom je manji od roditelja i dobio je dvostruko više tekućine - pojasnio je House.

Roditelji su identificirani kao David Steiner, 42, i Ornella Steiner, 51. Ime dječaka nije objavljeno. Riječ je o turistima iz malog grada Bourgogne, nedaleko od Reimsa.









Prema prvim procjenama, par je preminuo zbog iznimno visoke temperature, no obdukcija će dati službeni uzrok. Obitelj je u šetnju pustinjom u 13 sati ponijela dvije boce vode od 0,6 litara. Na putu nema nikakve vegetacije ili hlada, a uprava Parka upozorava korisnike da u šetnju ponesu najmanje galon (3,8 litara) vode po osobi.

U utorak, kada je nesretni roditelji stradali, izmjerena je temperatura od 38,3 Celzijevih stupnjeva.

House ističe da su upozorenja o ponašanju u Parku postavljena na svim jezicima, uključujući i na francuskom. Francuski konzulat u Los Angelesu je kontaktiran, a dječakova baka iz Albuqerquea ga je pokupila u četvrtak.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:36