PAD RUSKOG AIRBUSA

TRAGIČNA SUDBINA DJEVOJKE (15) KOJA SE VRAĆALA S LJETOVANJA Pod sjedište u zrakoplovu teroristi joj postavili paklenu napravu

 Screenshot

Poznati su novi detalji tragedije ruskog aviona koji je nakon vjerojatne detonacije bombe pao na području egipatskog poluotoka Sinaja. Istražitelji s velikom vjerojatnošću znaju na kojem je točno mjestu bila postavljena bomba u Airbusu A321 tvrtke Metrojet, piše Daily Mail .

Oni vjeruju da je eksplozivna naprava postavljena ispod sjedala 30A na kojem je sjedila 15-godišnja Maria Ivleva. Nesretna je djevojka živjela u okolici Sankt Peterburga, a odmah do nje je sjedila njezina majka Marina. S druge je strane bila smještena starija gospođa Nadežda Bašakova (77), za čije mjesto istražitelji također sumnjaju da je moglo biti ono ispod kojeg je postavljena bomba.

Osobe koje su sjedile na tim mjestima poginule su u trenutku kada je eksplodirala bomba koja je imala snagu jednaku onoj od "jednog kilograma TNT-a". To nije bio slučaj s preostalim putnicima koji su u paničnom strahu proživjeli posljednje minute života prije nego što je zrakoplov s deset kilometara visine udario u tlo.

Iako nije sasvim jasno na koji način je bomba unešena u zrakoplov, isključena je mogućnost da je bombaš bio na letu jer su identificirane sve 224 osobe koje su bile u avionu. Za sada je prevladavajuća teorija da je netko od osoblja zaposlenog u zračnoj luci bio taj koji je postavio bombu ispod sjedišta u zrakoplovu.

Avion se 31. listopada srušio u sinajsku pustinju, a poginulo je svih 224 putnika i članova posade.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 09:32