SMRT U PLANINAMA

TRAGEDIJA U ŠKOTSKOJ Četvero planinara poginulo u lavini, jedna žena kritično

King County Sheriff's officers and other emergency officials work along Highway 2 near Stevens Pass ski resort in Skykomish, Wash., near where three skiers were killed in an avalanche Sunday, Feb. 19, 2012. The avalanche swept the three skiers about a quarter-mile down an out-of-bounds canyon at the popular resort. A fourth skier caught up in the slide was saved by a safety device, authorities said. (AP Photo/The Seattle Times, Erika Schultz) MAGS OUT; NO SALES; SEATTLEPI.COM OUT; MANDATORY CREDIT
 Erika Schultz

LONDON - Četvero planinara poginulo je u lavini u Škotskom gorju u subotu, priopćila je policija, u do sada najgoroj nesreći povezanoj s hladnim vremenom što je pogodilo Britaniju.

Žrtve, dva muškarca i dvije žene, bili su dio skupine od šest planinara koji su se penjali na području Glencoea, čuvenog po svojim lijepim krajolicima. Škotska ima najviše planine u Britaniji i popularno je odredište za izletnike i planinare.

Policija je rekla kako je jedna žena iz skupine u bolnici u veoma ozbiljnom stanju. Šesti penjač, koji je podigao uzbunu nakon lavine, je dobro i na sigurnom i o njemu se brine hitna služba.

Mada Britanija ima veliki broj izletnika i planinara ona nema niti jedan veliki planinski lanac. Nesreće razmjera ove koja se dogodila na Glencoeu su rijetke.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 10:01