NA ISTOKU ZEMLJE

Tragedija u Rusiji: U padu putničkog aviona poginulo najmanje 10 ljudi

Među poginulima je i jedno dijete, troje ozlijeđenih je u kritičnom stanju
 AFP PHOTO / NTV

Na istoku Rusije srušio se putnički zrakoplov An-28, javlja Reuters. Zrakoplov je bio na letu iz Petropavlovska-Kamchatskyja u mali grad Palana. Prema prvim informacijama deset ljudi je poginulo, među kojima i dijete.

Najmanje je četvero ozlijeđenih, od kojih je troje u kritičnom stanju. Zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta helikopter ne može doći do mjesta nesreće pa četvero preživjelih još čeka spašavanje.

U zrakoplovu se navodno nalazilo dvoje djece, 13-godišnji dječak koji je sada u komi i 4-godišnja djevojčica, čije stanje još uvijek nije poznato, javlja RT.com.

Kontrola zračnog prometa je oko 0:28 sati po lokalnom vremenu izgubila kontakt sa zrakoplovom. Regionalni dužnosnik Sergej Khabarov je izjavio da je zrakoplov navodno krenuo u prisilno slijetanje i potom se srušio, javlja RT.com.

Photo: RT.com

Agencija Reuters prenosi informaciju kako se zrakoplov navodno srušio zbog olujnog i lošeg vremena.

U zrakoplovu se osim dva člana posade nalazilo i najmanje 12 putnika.

Antonov An-28 je lagan dvomotorac za prijevoz putnika.

Rusija je zadnjih godina imala više zrakoplovnih nesreća pa su ruske vlasti odlučile otpisati najstarije letjelice sovjetske proizvodnje i provesti inspekciju u brojnim zrakoplovnim kompanijama u zemlji kako bi smanjile njihov broj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 12:56