FATALNI UDARAC

TRAGEDIJA KOJA JE ZGRANULA SVIJET Lopticom je slučajno ubio kolegu, sada svi strahuju i za njega

Mladi igrač koji je usmrtio kolegu toliko je shrvan da se jedva nosi s emocionalnom krizom
 AFP

Australski igrač kriketa Phillip Hughes preminuo je danas u bolnici u Sydneyju okružen obitelji i prijateljima, svega tri dana prije 26. rođendana.

Sportaš iz Macksvillea u Novom Južnom Walesu nije se uspio oporaviti od teške ozljede glave koju je zadobio u utorak na utakmici kad ga je bacač Sean Abbott nenamjerno pogodio lopticom u stražnji dio glave.

Hughes je hitno prebačen u bolnicu Saint Vincent u Sydneyju gdje je operiran i stavljen u stanje inducirane kome. Njegova smrt je objavljena danas u poslijepodnevnim satima prema australskom vremenu.

I dok obitelj, prijatelji, ali i cijela nacija oplakuje preminulog Hughesa, neki strahuju za zdravlje 21-godišnjeg bacača Abbotta zbog odigrane uloge u fatalnom udarcu. On je, navodno, toliko shrvan smrću kolege sportaša da se jedva nosi s emocionalnom krizom.

Hughesovi roditelji napuštaju bolnicu

Abbott je danas stigao u bolnicu St. Vincent kako bi posjetio Hughesa, ali ju je nedugo zatim napustio u suzama saznavši za tragičnu smrt.

- Shrvani smo gubitkom toliko voljenog sina i brata. Kriket je bio Phillipov život, a mi, njegovi suigrači, tu smo ljubav s njime zajednički dijelili. Volimo te - rekao je kapetan australske momčadi Michael Clarke, izrazivši sućut njegovoj majci Virginiji, ocu Gregu, sestri Megan i bratu Jasonu.

Liječnik Peter Brukner kazao je medijima da se Hughes nikad nije osvijestio nakon ozljede, te da u trenutku smrti nije patio niti osjećao bol. Kako je Brukner kazao, Hughes je doživio nevjerojatnu ozljedu koja je dosad zabilježena stotinjak puta. Naime, uslijed udarca loptice došlo je do disekcije vertebralne arterije, odnosno kompresije arterije koja ide iz vrata u mozak što je izazvalo masivno krvarenje u mozak.

Kapetan momčadi Michael Clarke

- Potpuno smo shrvani - izjavio je predsjednik Australskog kriket saveza James Sutherland.

- Riječ tragedija često se upotrebljava u sportu, ali ova bizarna nesreća prava je ljudska tragedija - dodao je.

Mnogi su izrazili sućut obitelji Hughes, a među njima i australski premijer Tony Abbott:

- Njegova je smrt tužan dan za kriket i njegovu obitelj. Smrt Phila Hughesa pogodila je milijune Australaca. Izgubiti tako mlad život u reprezentativnoj utakmici pravi je šok. Bio je voljen, divili su mu se i poštivali ga, kako njegovi kolege, tako i svi poklonici kriketa - rekao je.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:18