DOKTOR IZ PAKLA

TOTALNI PSIHOPAT ILI DILETANT? Neurokirurg godinama mesario pacijente: 'Dosta ljubavi, vrijeme je da postanem ubojica'

 Dallas County Sherif's Department

'Dosta mi je ljubavi i dobrote, vrijeme je da postanem hladnokrvni ubojica', sadržaj je poruke koju je Christopher Duntsch odaslao sa svog računala 2011. godine. Bilo je to vrijeme kada se za Christophera mislilo da je perspektivan neurokirurg i da ga čeka lijepa karijera. Međutim, ispalo je sasvim suprotno - umjesto da je spašavao živote, Duntsch ih je oduzimao.

Sud u Teksasu optužio je Duntscha da je namjerno sabotirao operacije i 'masakrirao' svoje pacijente. Na njegovom stolu najmanje dvoje ljudi je umrlo, a zabilježeno je nekoliko slučajva teških ozljeda. Svi operativni zahvati su, tvrde u liječničkoj komori, bili lagani...

- Neurokirurzi često upadaju u nevolje, ali toliki broj pogrešaka u tako kratkom vremenu ne pamtimo - rekao je Leigh Hopper.

Duntsch je stigao u Dallas još 2010. godine i počeo je raditi u lokalnoj bolnici. U sljedeće tri godine promijenio je nekoliko bolnica i u svakom od njih ostavio neizbrisiv trag.

- Najgori kirurg u povijest... Sociopat! - častili su ga kolege u svakoj od bolnica u kojima je radio.

- Ja ne mogu vjerovati da je taj čovjek obučen da radi kao neurokirurg. Pa on ne poznaje ni anatomiju, izgledao je kao netko tko nema pojma što radi.

Pomahnitali Duntsch nije samo mesario pacijente koje nije poznavao, već i svoje prijatelje. Otkriveno je da je operirao svog cimera i prijatelja, i to nakon što je cijelu noć šmrkao kokain. Ishod operacije je bio grozan - čovjek je ostao kvadriplegičar. Ali to je samo jedan od slučajeva - u svojim pacijentima znao je ostavljati spužve u tijelu, a ni umetanje vijaka i ploča u kralježnicu nije mu bila jača strana...

Njegova odvjetnica cijelo vrijeme pokušava uvjeriti porotu da Duntsch nije ubojica, već samo nesposobni doktor...

- Cijeli vaš slučaj se temelji na tom mailu, a to ne može biti u redu.

Dunstch je tek 2013. godine ostao bez liječničke licence...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 05:04