CRNI DIM NAD GRADOM

TOTALNI KAOS U SREDIŠTU KIJEVA Na glavnom trgu izbili žestoki sukobi, potekla je i krv

 AFP

KIJEV - U središtu ukrajinskog glavnog grada Kijeva u četvrtak je nastao potpuni kaos kada su komunalni radnici pokušali ukloniti barikade i šatorsko naselje koje su još zimus podigli prosvjednici protiv svrgnutog predsjednika Viktora Janukoviča.

Riječ je o utvrdi koja već mjesecima stoji na središnjem gradskom Trgu neovisnosti, popularnom Majdanu.

Prosvjednici, koji unatoč činjenici da je Janukovič odavno svrgnut, od demonstrativnog šatorovanja ne žele odustati, na komunalne su radnike počeli bacati boce i cigle, a zapalili su i nešto guma tako da se nad ukrajinskom prijestolnicom počeo uzdizati gusti oblak crnog dima.

Na fotografijama s Majdana vidljivo je da je bilo i krvavih glava, no zasad nema konkretnijih informacija o broju ranjenih.

Na mjesto događaja zatim je stigla i policija, no na kraju su se i komunalci i snage reda povukli tako da situacija sa šatorskim naseljem do daljnjega ostaje neriješena.

Pregovori s preddtavnicima prosvjednika o uklanjanju barikada i svega ostaloga traju od svibnja, kada je na lokalnim izborima mandat gradonačelnika osvojio nekadašnji boksački šampion Vitalij Kličko.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 22:24