OTKRIVENO LICE JIHADI JOHNA

'TO JE MOJ SIN!' Majka najtraženijeg krvnika na svijetu užasnuto je vrisnula kada ga je prepoznala

Majka Mohammeda Emwazija, Ghaneya Emwazi (47), zavrištala je kad je prepoznala svog 26-godišnjeg sina iza crne maske s nožem u ruci kako stoji iza još jedne žrtve u nizu kojoj je nemilosrdno odrubio glavu.

- To je moj sin! - uzviknula je gledajući propagandni video ISIS-a.

To je potvrdila i kuvajtskim sigurnosnim službama kad su je u nedjelju, zajedno sa suprugom Jasemom (51), ispitivali o njihovu sinu Mohammedu.

Drugi njegovi rođaci osudili su njegova nedjela i kazali kako mu žele smrt.

- Mrzimo ga. Nadamo se da će ga ubrzo ubiti. To bi bila dobra vijest za našu obitelj - kazao je rođak koji je želio ostati anoniman.

Emwazi, koji se preselio u London kad je imao šest godina jer je njegov otac nakon invazije Saddama Husseina 1990. ostao bez posla, identificiran je kao Jihadi John - muškarac odgovoran za smaknuća novinara i humanitarnih radnika u Siriji.

Njegovi roditelji vratili su se iz Engleske u Kuvajt, a tamošnja policija ih je ispitala o njihovom sinu koji je od običnog britanskog školarca postao jedan od najtraženijih terorista na svijetu.

Kazali su policajcima kako se s njim nisu čuli od 2013. kada ih je nazvao iz Turske i kazao im da ide u Siriju kako bi se bavio humanitarnim radom.

'Molim vas, oprostite mi ako učinim nešto pogrešno' - to je bilo posljednje što im je rekao.

Ghaneya Emwazi kazala je policiji kako je njezin sin vrlo religiozan te da mrzi Zapad 'jer osjeća da su ga zlostavljali'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 04:41