POGODILI U SRIDU

Time objavio naslovnicu o kojoj bruji cijela Amerika: ‘Uh, ovo je zločesto, očito su je pripremali...‘

Time se smatra jednim od najutjecajnijih časopisa današnjice, a poznat je i po tome što svake godine odabire osobu godine

Jučerašnja naslovnica Timea

 AFP

Ugledni američki tjednik Tim izbacio je naslovnicu za novi broj nakon prijelomne vijesti da se predsjednik Joe Biden povukao iz predsjedničke kampanje.

Vrlo je slična naslovnici nakon katastrofalnog nastupa Bidena na prvoj TV debati s Donaldom Trumpom u lipnju.

Na naslovnici su saželi raspoloženje koje je zavladalo unutar Demokratske stranke: panika. Uz fotografiju Bidena koji naizgled odluta s naslovnice tjednika.

Tri tjedna kasnije, Time je objavio svojevrsni nastavak takve naslovnice, a nakon vijesti da je Buden odustao od utrke za Bijelu kuću i podržao potpredsjednicu Kamalu Harris kao kandidatkinju Demokratske stranke.

Biden je još uvijek na desnoj strani naslovnice, ali gotovo da je izašao, dok se s lijeve strane pojavljuje odlučna Kamala.

- Uh, ovo je zločesto, komentirao je jedan korisnik na X-u.

- Ovo su pripremili prije nekoliko tjedana, napisao je drugi korisnik, dok je treći sugerirao da je časopis Time imao spremnu naslovnicu.

Naslovnica Time stiže nakon prve izjave Kamale Harris. Poručila je da joj je namjera zaslužiti i osvojiti demokratsku predsjedničku nominaciju.

- Učinit ću sve što je u mojoj moći da ujedinim Demokratsku stranku - i ujedinim našu naciju - da porazimo Donalda Trumpa, rekla je.

Time se smatra jednim od najutjecajnijih časopisa današnjice, a poznat je i po tome što svake godine odabire osobu godine koja se obično nađe na njegovoj naslovnoj stranici.

Naslovnice tjednika Timea redovito su izazivale pozornost, a izdvajaju se one iz 1939. posvećene Hitleru te naslovnica bez slike s provokativnim naslovom ‘Je li Bog mrtav?‘.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. rujan 2024 21:53