SUDE MU

TERORIST LAŽIRAO VLASTITU POGIBIJU Odglumio smrt pa se iz Sirije neopaženo vratio u domovinu i planirao pokolj

 Screenshot

Britanac koji je odglumio svoju smrt u Siriji kako bi se uspio vratiti u Veliku Britaniju priznao je četiri teroristička čina, javlja BBC.

Naime, Imran Khawaja (27) iz Londona borio se u Siriji šest mjeseci u 2014. godini. Nakon što je na društvenim mrežama teroristička skupina Rayat al-Tawheed objavila snimku iz lipnja 2014. koja sugerira da je ubijen u sukobu, Khawaja se pokušao neopaženo vratiti u Englesku.

Sada je priznao kako se pripremao za terorističke napade, pohađao vojni kamp, te je prošao obuku i baratao oružjem.

Policija je izvijestila kako je njegova teroristička skupina u Siriji počinila brojna djela nasilja, te da je bio uključen u propagandne video snimke na kojima drži odrubljenu glavu.

Njegov rođak, 44-godišnji Tahir Bhatti kazao je kako je pomogao Khawaji da se vrati u Englesku tako što ga je prevezao preko Bugarske. Dvojac je uhićen engleskoj u luci Dover.

Bhatti je optužen zbog pomaganja prijestupniku, dok je drugi muškarac, 33-godišnji Asim Ali optužen da mu je dao 300 funti u svrhe terorizma. Suđenje je zakazano za veljaču.

- Imran Khawaja nije ranjivi tinejdžer koji je otputovao u Siriju jer je bio primoran. Ovaj je čovjek odabrao biti dijelom terorizma... to je opasan čovjek, trenirani terorist - kazao je šef londonskog protuterorističkog zapovjedništva Richard Walton.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
22. rujan 2024 01:17