SAMO JE ZASTAO

Televizijski voditelj odjednom prekinuo emitiranje uživo, kasnije objasnio što se dogodilo: ‘Tijelo mi je vrištalo da bježim!‘

Već je prethodno preporučio odlazak liječniku svima koji se nalaze u istom problemu

Voditelj Nate Byrne u trenutcima prije napada panike

 Instagram/mjrowland68

Australski voditelj vremenske prognoze Nate Byrne, nedavno je morao prekinuti emitiranje uživo na programu ABC jer je doživio napad panike. Gledateljima je objasnio što se točno dogodilo, prenosi Independent.

U utorak je vodio vremensku prognozu u emisiji News Breakfast, zatim ju je iznenada prekinuo i rekao da mora stati na trenutak.

- Neki od vas možda znaju da me povremeno pogađaju napadi panike i to se upravo sada događa - dodao je, tražeći od suvoditeljice Lise Millar da nastavi emitiranje.

Nakon nekog vremena se vratio i ispričao. Drugi suvoditelj, Michael Rowland, podijelio je video na svom Instagram profilu i potvrdio da je Byrne dobro.

- Kad sam došao do zida, shvatio sam da ostajem bez daha. Znam da mi je ta specifična pozicija pred zidom okidač za napadaje panike. Pokrenulo je jedan, osjetio sam trnce i počeo se znojiti. Sve u mom tijelu je vrištalo: “Trči, bježi, izlazi van!” - objasnio je Byrne za BBC.

Millar je nakon nastavka emitiranja podsjetila na članak koji je Byrne napisao o svom prvom napadaju panike i kako je to promijenilo njegov pogled na mentalno zdravlje. U njemu je opisao vrlo sličnu situaciju.

- Dok sam stajao tamo ispod studijskih svjetala, razgovarao s ljudima koji su ispijali jutarnju kavu i brisao im san s očiju, srce mi je lupalo, hvatao sam dah, a znoj mi je curio iz svake pore dok mi je mozak vrištao da bježim - napisao je tada.

Kolege su ga pohvalile, govoreći da je fantastično što je tako otvoren i transparentan. Slične reakcije bile su i na društvenim mrežama.

- Bravo za Natea i ostatak tima, što su se tako dobro snašli. Svi smo mi ljudi i mnogi od nas su bili u sličnim situacijama - jedan je od komentara na Instagramu.

Byrne je već prethodno preporučio odlazak liječniku svima koji se nalaze u istom problemu, objašnjavajući da je razgovor s nekim vjerojatno najbolja stvar koju mogu učiniti.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
14. kolovoz 2024 21:21