TV SMIRUJE GRAĐANE

Talijani u panici. Seizmolog koji je točno predviđao potrese: Sutra će Rim pogoditi veliki potres!

U medijima se po prvi put pojavio dok je imao 31 godinu, davne 1924. Tad je prorekao da će 2. siječnja te godine biti potres na Jadranu
Houses are shown in flame while the Natori river floods over the surrounding area by tsunami tidal waves in Natori city, Miyagi Prefecture, northern Japan, March 11, 2011, after strong earthquakes hit the area. (AP Photo/Yasushi Kanno, The Yomiuri Shimbun) JAPAN OUT, CREDIT MANDATORY
 AP

Građane u Italiji ovih dana brine proročanstvo poznatog seizmologa Raffaelea Bendandija, koji je za života bio poznat po tome što je točno predviđao potrese . A među njima je prorekao i snažan potres koji će pogoditi Italiju 11. svibnja 2011. godine, što je sutra.

Iako stručnjaci upozoravaju kako je nemoguće predvidjeti potrese i naglašavaju kako je Bendandi umro davne 1979. i nije mogao znati što će biti 32 godine kasnije. No odmah su se javili oni koji podsjećaju na proročanstva koja su se ostvarila.

U medijima se po prvi put pojavio dok je imao 31 godinu, davne 1924. Tad je prorekao da će 2. siječnja te godine biti potres na Jadranu , i pogodio. Ne bi to bilo zanimljivo da ga nije prorekao godinu dana prije!

Iako nikada nije dokazano, navodno je predvidio potres 13. siječnja 1915. u Avenzzanu u kojem je poginulo 30 tisuća ljudi, kao i potres 6. svibnja na Friuli, gdje je poginulo tisuću ljudi. Logično je da su zbog toga Talijani u panici, ali sutrašnji će dan dočekati spremniji, a ako se proročanstvo ne obistini ispratiti će ga sretniji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
18. rujan 2024 02:39