ODMAH ĆE NA RATIŠTE?

Talibani prokopali tunel dug 300 metara, pa masovno pobjegli iz zatvora na jugu Afganistana!

'Tunel je prokopan od unutrašnjosti do južnog izlaza i dug je više od tri stotine metara'
A general view of the Kandahar prison is seen in Kandahar on April 25, 2011. Almost 500 Taliban prisoners escaped from an Afghan prison overnight after their comrades had spent months digging a massive underground tunnel in an audacious jailbreak, officials said April 25. The Taliban said it was behind the operation in Kandahar, the militant Islamist organisation's heartland in the south of the country, and that all of those who escaped were its members, many of them senior commanders. AFP PHOTO / STR
 AFP

Iz zatvora u afganistanskom gradu Kandaharu pobjeglo je gotovo pet stotina zatvorenika, uglavnom talibana. Za bijeg im je poslužio nekoliko stotina metara dug tunel, potvrdila je uprava zatvora.

- Tunel je prokopan od unutrašnjosti do južnog izlaza , a pobjeglo je 476 političkih zatvorenika - rekao je general Gulam Dastagir Majar, a jedan od zaposlenih u zatvoru kazao je kako je tunel dug 360 metara.

Inače, pojam 'politički zatvorenik' za afganistanske vlasti odnosi se na sve talibane koji nisu zarobljeni na ratištu. I to najbolje opisuje veličinu problema ovog bijega. Svi će ti talibani, a njih je 106 od ukupnog broja bjegunaca, sad otići na ratište i dodatno osnažiti pobunjenike.

No, ovo nije najveći bijeg talibana iz zatvora. Prije tri godine pobjeglo ih je oko tisuću, i to nakon što su zauzeli zatvor, također u Kandaharu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:38