UBIJEN AMERIKANAC

TALAČKA KRIZA U UGLEDNOM KVARTU KABULA Užas je trajao 7 sati, trojica napadača su likvidirana

 AFP

Jedan američki državljanin poginuo je nakon napada trojice naoružanih muškaraca u srijedu navečer na rezidenciju koju često posjećuju stranci u Kabulu, za vrijeme koncerta afganistanske glazbe, javio je AFP, pozivajući se na informacije iz američkog veleposlanstva u Afganistanu, a afganistanske vlasti u međuvremenu su potvrdile da je sedmosatna talačka kriza okončana i da su trojica napadača ubijena.

"Možemo potvrditi informacije prema kojima je američki državljanin ubijen u napadu na rezidenciju u Kabulu", rekla je AFP-u glasnogovornica veleposlanstva Monica Cummings, dodavši da "u ovom trenutku ne raspolaže ikakvim drugim informacijama".

Napad se dogodio oko 19 sati po mjesnom vremenu (16.30 CET), kad je skupina od tri naoružana napadača ušla u rezidenciju Park Palace i otvorila vatru na zaštitare i potom uzela za taoce sve nazočne, desetke Afganistanaca i stranaca koji su došli na koncert afganistanske glazbe,

Opsada rezidencije okončana je u četvrtak oko 2 sata ujutro po mjesnom vremenu, rekao je zamjenik zapovjednika policije Gul Aga Rohani. Trojica napadača ubijena su, a policija i dalje pretražuje rezidenciju u potrazi za mogućim drugim napadačima.

Još nitko nije preuzeo odgovornost za napad.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 21:26