UBOJSTVO U D.C.-u

TAJNOVITA SMRT IMUĆNOG BIZNISMENA 'Njega i obitelj su zatočili sve dok im nije dao što su tražili. Zatim su ih zaklali i zapalili'

 Facebook

Savvas Savopoulos (46), Amy Savopoulos (47), njihov desetogodišnji sin Philip te kućna pomoćnica Veralicia Figueroa (57) u prošli su četvrtak pronađeni mrtvi nakon što je njihov dom u sjeverozapadnom dijelu Washington D.C.-a zapaljen.

Vjeruje se da je bračni par, zajedno sa sinom i pomoćnicom, bio vezan, a zasad nepoznati ubojice navodno su im prijetili sve dok im Savvas nije predao što su tražili, nakon čega su zapalili kuću pri čemu su ukućani poginuli.

Policija je priopćila kako su ubojice 'znale dosta o obitelji' što im je olakšalo ulazak u kuću. Istražitelji na mjestu tragičnog ubojstva nisu pronašli tragove nasilnog ulaska što im govori da su osumnjičenici uspjeli ući u dom Savopoulosovih, vrijedan nekoliko milijuna dolara, u srijedu navečer i ostati preko noći kao da su znali životne navike ove ugledne obitelji.

Policija vjeruje da su ubojice držale četvero talaca sve do četvrtka poslijepodne dok im Savvas, direktor građevinske kompanije American Iron Works, 'nije dao što su tražili', javlja NBC.

Šefica lokalne policije Cathy Lanier izjavila je kako tri od četiri žrtve ubojstva imaju ubodne rane i ozljede zadobivene tupim predmetima prije nego što je kuća zapaljena.

Washingtonska policija i agenti FBI-a udružili su snage u istrazi ovog nerazjašnjenog zločina, koji je zgranuo mnoge građane američke metropole. Za sada je jedini trag snimka objavljena u subotu navečer koja pokazuje muškarca odjevenog u crnu majicu s kapuljačom kako trči iza obiteljske kuće, koja se nalazi u otmjenom kvartu u relativnoj blizini kuće američkog potpredsjednika Joea Bidena te rezidencije bivšeg američkog predsjednika Billa Clintona. Vjeruje se kako je neidentificirana možda ukrala obiteljski Porsche 911 koji je pronađen, također zapaljen, na parkiralištu obližnje crkve.

Prema policiji, članovi obitelji i prijatelji su pokušali kontaktirati Savopoulosove prije saznanja o njihovom ubojstvu. Isto tako, i Savvas i Amy su slali poruke drugoj kućnoj pomoćnici govoreći joj da ne dolazi u četvrtak, što je inače bila njezina rutina.

Nelitza Gutierrez, koja je primila poruke, za Washington Post je izjavila kako je toliki broj poruka bio vrlo čudan. Za njih je radila preko 20 godina. Rekla je da joj je Savvas javio kako njegova supruga u srijedu ide van, no kasnije te večeri rekao joj je da mu je supruga bolesna i u krevetu. Gutierrez ih je pokušala kontaktirati, no nisu se javljali.

Gutierrez je poznavala i ubijenu Figuerou. U porukama prije ubojstva Savvas joj je javio kako će Figueroa ostati preko noći kako bi u srijedu pomogla jer 'mu je supruga bolesna, a sin ozlijeđen'. Znala je da nešto nije u redu jer Figueroa nikada ne ostaje.

Policija je zabilježila i sumnjivo ponašanje u susjedstvu. Susjedi su izjavili kako su vidjeli muškarca kako snažno lupa po vratima jedne od kuća. Viđen je i agresivni trgovački putnik koji prodaje usisavače, a prijavljen je i sumnjivac koji se motao oko kuća.

Svjedok je policiji izjavio kako je vidio Savopoulosov plavi Porsche kako juri niz ulicu dan prije otkrića smrti.

Inače, Savopoulosovi imaju i dvije kćeri koje nisu bile doma u trenutku napada. Abigail, 19, i Katerina, 16, obje studiraju na prestižnim sveučilištima.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 19:39