FATALNA CRVENOKOSA

Tajne službe na mukama: Lijepa špijunka je lovila i britanske prinčeve

Daily Mail je objavio da je preko jednoga uvaženog aristokrata Anna postala prijateljica nekolicini članova Gornjega doma britanskoga parlamenta
 Facebook

Britanske tajne službe dobile su važan zadatak da otkriju je li fatalna crvenokosa ruska špijunka, Anna Chapman svoje čari (zbog kojih je dobila nadimak ‘agentica 90-60-90’) htjela iskoristiti kako bi špijunirala najpoznatije prinčeve, Harryja i Williama. Naime, kako izvještava New York Post, Anna Chapman više je puta pokušavala “ući” u kraljevske društvene krugove kako bi upoznala sinove princeze Diane.

Špijunka se jako trudila ne bi li upala u njihovo društvo pa je tako redovito posjećivala klub Boujis u Londonu, koji je poznat po razuzdanim partyjima. Braća su također bili redoviti gosti Boujisa, gdje se inače može ulaziti isključivo ako ste član. No, unatoč tomu što ima poznatu i uglađenu klijentelu, klub je na vrlo lošem glasu i ima jednu od najgorih reputacija u Londonu. William i Harry bili su bliski prijatelji s voditeljem kluba Jakeom Parkinsonom Smithom, ali i A. Chapman u nekoliko se navrata družila s njim, prije nego što je Parkinson dobio otkaz jer je bio povezan s preprodavačima droge.

Jedan od njezinih prijatelja ispričao je britanskom Mirroru da je često u društvu svojih prijatelja spominjala Harryja i Williama.

Partijanje i sado mazo seks

“Bila je oprezna i nikako nije htjela da ispadne da je ona jedna od onih djevojka koja izlazi kojekuda i čeka ne bi li nabasala na njih. No, to što je ona radila izgledalo je upravo tako. Bila je vrlo uporna, ali dovoljno pametna da oko cijele te priče s njima bude prilično diskretna. S obzirom na to da je i ona redovito izlazila na ista mjesta kao i oni, sigurno joj nije bilo teško da im se približi i bude u njihovu krugu. Usto, uvjeren sam da je bila i dosta srdačna s njihovim prijateljima. Ona je ionako jedva dočekala da postane dio društvene i partijanerske scene u Londonu nakon što se udala za Alexa Chapmana.”

Anna se od Chapmana razvela 2005., a on je nedavno za News of the World izjavio da su se često satima seksali, prakticirali sadomazo seks te da su jednom vodili ljubav u WC-u u avionu. Nakon razvoda, kći ruskoga diplomata počela je, uz Boujis, obilaziti i ostala mjesta koja su prinčevi posjećivali, a to su klubovi Movida i Tramp te ekskluzivni restoran Nobu.

Nezaustavljiva u druženju

Zbog tih saznanja, o kojima New York Post detaljno izvještava, odjel MI5 koji se bavi domaćim aferama otvorio je istragu oko lova Chapmanove na engleske prinčeve. Počeli su raditi i scenarije o tome što se sve moglo dogoditi ako ih je zaista upoznala i neko vrijeme bila u njihovu društvu.

Kako je za Mirror rekao izvor iz obavještajne zajednice, bilo kakva mogućnost da je neki ruski špijun bio u društvu Harryja i Williama vrlo je zabrinjavajuća, čak i opasna. Izvor je istaknuo i to da je briga o sigurnosti prinčeva na mjestima koja imaju ograničeni pristup i alkohol teče u potocima već sama po sebi vrlo teška, a kamoli ako se u njihovu društvu pojavi ruski špijun.

Ne čudi stoga što MI5 ovih dana ima velikih glavobolja i sigurno bi bili “spašeni” da se ispostavi da “crvena Anna” nikada nije prišla engleskim nasljednicima krune. Koliko su mjesta na koja izlaze braća Harry i William opasna potvrđuje i činjenica da im je princ Charles neko vrijeme bio zabranio da tamo izlaze.

Međutim, Anna Chapman se nije zaustavila na članovima kraljevske obitelji. Daily Mail je, naime, objavio da je postala prijateljica nekolicini članova Gornjega doma britanskoga parlamenta. A da bi došla u njihovo društvo, kao i u društvo prinčeva, navodno je iskoristila prijateljstvo jednoga uvaženoga aristokrata, koji je ujedno i jedan od najboljih engleskih odvjetnika.

- Baš me zanima tko je taj odvjetnik. Tko god bio, imao je i malo sreće, jer je Anna vrlo atraktivna. Podsjeća me na Christine Keeler - rekao je za Mail lord Anthony Lester.

Poput afere Profumo

Christine Keeler bila je poznata londonska partijanerica koja se našla u središtu najvećega seksualnog skandala u Velikoj Britaniji kada je 1963. otkriveno da je bila ljubavnica Johna Profuma, britanskog ministra rata koji je trebao postati premijer. Uz njega, u krevet je odvukla i ruskoga vojnog atašea. Profumo je zbog skandala morao podnijeti ostavku te su mu nakon otpuštanja oduzeta sva odlikovanja.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:46