TRAGEDIJA U BANATU

'SVOJU BOL NE MOGU OPISATI' Djevojčicu tijekom kupanja povukla rijeka, dva dječaka skočila da je spase pa se svi utopili

 AFP

U velikoj tragediji koja se u mjestu Đala na krajnjem sjeveru Srbije, na samoj granici s Mađarskom, dogodila u subotu poslijepodne nešto prije 16 sati, djevojčica Kristijana Popović (15) i dječaci Laslo Milenković (12) i Danijel Ivanov (13) utopili su se u rijeci Tisi.

Kako piše Blic , tragedija se dogodila kada je 15-godišnju Kristijanu povukla voda, nakon čega se počela daviti, s obzirom da nije bila plivačica... Dvojica njezinih prijatelja skočila su u rijeku s namjerom da je spase, ali u konačnici su se svi utopili.

Na divljoj plaži na Tisi nadomak Đale u trenutku tragedije nalazile su se još dvije djevojčice, no one nisu ulazile u vodu.

Nestanak djece u rijeci prijavljen je u 16:10 sati i policajci iz obližnjeg Novog Kneževca zajedno s roniocima iz Sente i žandarmerijom te roniocima iz Beograda do kasno navečer u subotu bezuspješno su pretraživali nepredvidljivu rijeku.

Potragu su nijemo pratili roditelji stradale djece, rodbina i brojni mještani, a Danijelov otac Dušan Ivanov, inače samohrani otac, nije se mogao smiriti te je kroz suze, drhtavih ruku jedva govorio.

'Bio sam na poslu kada su mi javili da se Danijel udavio. Živimo od socijalne pomoći, imam još dvoje djece, a Danijel je bio dobro dijete. Ne mogu vjerovati da ga više nema, ne znam što bih rekao, šta bih mislio. Ovu bol ne mogu opisati', rekao je kroz suze shrvani otac.

Kristijanin stric Dragan Popović kaže da je i njegova unuka bila sa stradalom djecom na rijeci.

'Bilo ih je petero i kada su se njih troje počeli daviti otrčale su do čovjeka koji održava sustav navodnjavanja, ali dok je on došao do obale njih više nije bilo i onda je zvao policiju. Ovo je velika tragedija za sve nas, za cijelo selo', kaže Popović i dodaje da je Kristijanin otac preminuo i da je djevojčica živjela s majkom i bratom.

Stradali Laslo Milenković i njegova rođena sestra su prije tri i pol mjeseca počeli živjete u udomiteljskoj obitelji u Đali, a prije toga su bili smješteni u Novom Kneževcu.

'Ne znam zašto su uopće otišli kada nije bilo vrijeme za kupanje niti su se ikome javili. Išao sam u Kanjižu u trgovinu kada su mi javili da ih nema. Laslo je bio jako dobro dijete, imao je mušica, ali to je normalno za te godine', kaže Jovan Šaran, udomitelj utopljenog Lasla.

Vojislav Šubarički, načelnik policijske postaje Novi Kneževac kaže da su policijski službenici odmah po prijavi nesretnog slučaja izašli na mjesto događaja.

'Tijekom očevida su pronađene papuče i dječja odjeća. Odmah smo alarmirali kolege ronilačkog tima žandarmerije i zvali smo ronilačku sekciju iz Sente. Zasad ništa nije pronađeno. Zbog noći prekidamo pretragu i nastavljamo je tijekom prijepodneva', kazao je Šubarički za Blic .

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 17:31