UHIĆEN ZBOG UBOJSTVA

Pomračenje uma supruge najbogatije Ruskinje: ‘Došao je u tvrtku i počeo pucati...‘

U pucnjavi je ranjeno sedam osoba, uključujući dva policajca

Ruska policija ispred zgrade Wildberriesa

 Alexander Nemenov/Afp

Vladislav Bakalčuk, suprug najbogatije Ruskinje Tatiane Bakalčuk, uhićen je u četvrtak u Moskvi pod optužbom za ubojstvo, objavili su njegovi odvjetnici.

Uhićenja su uslijedila dan nakon pucnjave u kojoj su ubijene dvije osobe u moskovskom uredu Wildberriesa, najvećeg ruskog online trgovca, koji se nalazi nekoliko blokova od Kremlja, izvijestio je Reuters, prenosi Radio Slobodna Evropa.

U pucnjavi je ranjeno sedam osoba, uključujući dva policajca. Bračni par Bakalčuk od srpnja je u procesu razvoda.

Supružnici se međusobno optužuju za pucnjavu koja se dogodila u srijedu. Do pucnjave je došlo nakon što je Wildberries prije nekoliko tjedana finalizirao kontroverzni ugovor o spajanju koji je, prema AFP-u, osobno odobrio ruski predsjednik Vladimir Putin.

Taj potez spajanja Vladislav Bakalčuk je osudio kao "ogromnu grešku". On je u srijedu izjavio da je došao na unaprijed dogovoreni sastanak te da su prvi hitac ispalili djelatnici u uredu.

S druge strane, Tatiana je rekla da su Vladislav i njegovi kolege pokušali zauzeti ured te da sastanak nije zakazan.

Tatjana Bakalčuk je u srijedu na Telegramu izjavila da je grupa predvođena njenim suprugom i još dvojicom muškaraca, koje je identificirala kao Sergeja Anufrijeva i Vladimira Bakina, pokušala zauzeti urede Wildberriesa u glavnom gradu Rusije.

Tatiana Bakalčuk (48) najbogatija je Ruskinja, a časopis Forbes procijenio je njezinu imovinu na više od četiri milijarde dolara.

Radio Slobodna Evropa na ruskom jeziku izvijestio je u srijedu da je Istražni odbor objavio da je otvorio istragu o "elementima zločina" - uključujući ubojstvo, pokušaj ubojstva dviju ili više osoba, ilegalno posjedovanje oružja i pokušaj ubojstva pripadnika policijskih snaga.

image

Ruska policija ispred zgrade Wildberriesa

Alexander Nemenov/Afp
image
Alexander Nemenov/Afp

Tatiana Bakalchuk osnovala je Wildberries, ruski odgovor na Amazon, 2004. godine. Od tada, prenosi Reuters. Tvrtka je iz online trgovine odjećom izrasla u veliku trgovinu za sve vrste robe.

Vladislavovi odvjetnici rekli su u četvrtak da je on uhićen i optužen za ubojstvo i pokušaj ubojstva policajca. Po njima, riječ je o "očitom i neviđenom kršenju" prava njihovog klijenta. Poslovni spor navodno je vezan uz restrukturiranje Wildberriesa.

image

Ruska policija ispred zgrade Wildberriesa

Kirill Kudryavtsev/Afp
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
19. rujan 2024 20:03