NEVIĐENI UŽAS

SULUDI OBRAČUN Ubio susjeda pa se nagutao insekticida: 'Htio sam ga smaknuti u petak, ali je padala kiša...'

Dok su ga pregovarači nagovarali na predaju, Nikezić je kroz prozor potkrovlja mještanima viknuo da je htio ubiti svog susjeda Skurića još prošlog petka, ali nije jer je padala kiša
 Tea Cimas / Cropix

U crnogorskom selu Velika Gorana dogodilo se ubojstvo koje se teško može objasniti. Ubojica i žrtva godinama su živjeli jedan nasuprot drugog, čak je i ubojičin sin oženjen žrtvinom kćerkom. No, dok su se u petak popodne Adžija Nikezić (80) i Adem Skurić (73) vraćali zajedno iz džamije, Nikezić je u jednom trenutku požurio i pohitao prema garaži ispred svoje kuće te iz nje izvadio lovačku pušku kojom je upucao svog susjeda i dugogodišnjeg prijatelja Skurića.

Nakon toga 80-godišnji ubojica zaključao se u potkrovlje svoje kuće, gdje su ubrzo pristigli policajci i pregovarači iz Podgorice.

Dok su policajci Nikezića skoro 12 sati nagovarali na predaju, cestom ispred kuće prolazili su mještani koji su dolazili izraziti sućut obitelji ubijenog Skurića. U jednom je trenutku Nikezić kroz prozor potkrovlja viknuo da je htio ubiti svog susjeda Skurića još prošlog petka, ali nije jer je padala kiša.

Odbijao se predati i oko 3.15 u kući se čuo pucanj, ali su pregovarači i dalje nastavili komunikaciju, sve dok je Nikezić nije prekinuo oko 3.55. Tada su policajci razbili vrata i upali u potkrovlje gdje su zatekli starca na podu. Nikezić je, naime, ispio otrovni insekticid i ispalio jedan metak iz puške. Prva pomoć ga je prebacila u bolnicu, gdje se liječnici bore za njegov život.

Mještani ovog mirnog kraja su u šoku. Neki od onih koji su se okupili ispred kuća dvije obitelji koje su sudjelovale u ovoj tragediji komenitrali su: "Jednostavno, nisu se trpili. Ovo je velika tragedija. Ovo se nije trebalo i nije smjelo dogoditi".

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:30