SLUČAJ KOJI BI MOGAO ODLUČITI IZBORE U ITALIJI

SUD U MILANU ODLUČIO Presuda Berlusconiju za seks s maloljetnom prostitutkom Ruby donijet će se tek nakon izbora

MILANO - Bivšem talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju presuda u slučaju plaćanja seksualnih usluga maloljetnoj prostitutki, poznatoj kao Ruby, biti će izrečena nakon izbora zakazanih za sljedeći mjesec, odlučili su u ponedjeljak suci u Milanu.

Prema toj odluci, posljednje ročište u tom slučaju zakazano je za 11. ožujka, dobrano iza izbora zakazanih za 24. i 25. veljače, što bi moglo Berlusconiju pomoći u povratku u politiku. Odbili su, međutim, obustaviti cijeli slučaj, kako su to tražili Berlusconijevi odvjetnici Niccolo Ghedini i Piero Longo.

Prema novom rasporedu suda, tužiteljstvo bi završnu riječ trebalo dati 11. veljače i zatražiti osuđujuću presudu.

Berlusconi, koji odbacije sve optužbe glede spomenutog slučaja, zasigurno će pozdraviti odluku suda u Milanu jer se pribojavao presude usred kampanje za peti mandat. Prema rezultatima anketa javnog mišljenja, Berlusconijeva popularnost je posljednjih tjedana skočila, iako još uvijek zaostaje za Demokratskom strankom lijevog centra.

Berlusconiju bi mogla biti izrečena kazna do 15 godina zatvora, ali bi služenje kazne mogao početi tek ako izgubi dva žalbena postupka koja bi mogla potrajati.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 08:31