PUŠTEN IZ PRITVORA

SUD MU ODOBRIO Najmoćniji srpski tajkun Miroslav Mišković odletio u London: Hoće li se vratiti?

Pušten je iz pritvora pod uvjetom da deponira putovnicu i da se jednom mjesečno javlja policiji u Beogradu

Vlasniku Delta Holdinga Miroslavu Miškoviću Specijalni sud u Beogradu pred kojim mu je nedavno počelo suđenje odobrio je da na nekoliko dana poslovno otputuje u London. Mišković je ovog ljeta pušten iz pritvora uz uplatu jamčevine od 12 milijuna eura, najveće u povijesti pravosuđa u Srbiji.

Pušten je iz pritvora pod uvjetom da deponira putovnicu i da se jednom mjesečno javlja policiji u Beogradu. Odluka suca Vladimira Vučinića da Miškoviću privremeno vrati pasoš naišla je na suprotstavljena mišljenja u srpskoj javnosti, prenose beogradske Večernje novosti.

Profesor Zoran Ivošević, nekadašnji sudac Vrhovnog suda Srbije, rekao je da sud može ali i ne mora optuženom vratiti pasoš kako bi obavio neki posao u inozemstvu. Očito je sud procijenio da mu se može vjerovati, rekao je Ivošević. Na početku suđenja sredinom studenoga vlasnik Delta holdinga se žalio da je pogaženo njegovo pravo da ga se smatra nevinim dok god nije osuđen i da ga proces onemogućava u vođenju biznisa.

Novosti pišu da je u inozemstvo uz dozvolu suda i pod jamčevinom ranije putovao Sreten Jocić te Svetlana Ražnatović i oboje su se vraćali natrag. Pobjegao je pak Jezdimir Vasiljević, vlasnik propale štedionice Jugoskandik u kojoj su nestali milijuni u financijskom inžinjeringu.

On je za jamčevinu za puštanje iz zatvora založio svoju kuću na Dedinju, koja mu je nakon bijega zaplijenjena. Na kraju je ostao i bez kuće i bez slobode jer je uhićen u Nizozemskoj.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 16:42