BRODOLOM CONCORDIJE

Stručnjaci tvrde jedno, a uzorci govore drugo. Kapetan Kukavica je BIO NA KOKAINU?

Kokain je nađen na uzorku kose Francesca Schettina, ali ne i unutar nje

Odvjetnici preživjelih u nasukavanju kruzera Costa Concordia traže da se kapetan Francesco Schettino podvrgne novom testiranju na droge nakon što su na omotnici uzorka njegove kose te na samom uzorku pronađeni tragovi kokaina. Ali konzultant koji je vršio analizu naglašava kako sam kokain nije pronađen u njegovoj kosi niti u njegovu urinu, piše Huffington Post .

Codacons, talijanska grupa za zaštitu potrošača, a koja zastupa neke od preživjelih, tvrdi kako je kokain nađen na uzorku kose Kapetana Kukavice, kao i na omotnici u kojoj se uzorak nalazio, ali primjećuju kako kokaina nema u urinu niti u samoj kosi. Takvi rezultati su, navodi grupa, 'vrlo su začuđujući' te je od tužilaštva zatražilo novo vještačenje. Kao razlog navode bojazan da su uzorci kontaminirani.

Stručnjak Marcello Chiarotti, koji je vodio vještačenje, tvrdi kako je pronalaz kokaina na uzorku 'marginalan problem' koji ne dovodi u pitanje valjanost samog nalaza. Nalaz kokaina na uzorku kose, a ne unutar njega, dovoljan su dokaz kako Schettino nije uzimao opojne droge, a cijeli slučaj ga previše ne zabrinjava.

- Uvijek smo bili sigurni da Schettino nije uzimao droge - izjavio je i odvjetnik kapetana Schettina Bruno Leporatti.

Glasnogovornik Codaconsa, Stefano Zerbi, izrazio je bojazan da su uzorci bili loše čuvani te je također začuđen činjenicom da je kokain na njima završio iako Schettino navodno nije koristio droge.

Kako bi bili potpuno sigurni, sada traže ponovnu analizu, ali i DNA provjeru uzoraka kako bi se ustanovilo kako doista pripadaju Franchescu Schettinu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:23