NA 60. OBLJETNICU KRUNIDBE

STROGA KAZNA Britanac koji je sprejem poprskao kraljičin portret osuđen na šest mjeseci zatvora

Očajni 42-godišnji Harries na kraljičin se portret obrušio iz jada, jer već četiri godine bivša mu supruga ne dopušta viđati kćerku

Britanski električar Tim Harries koji je prošlo proljeće sprejem poprskao portret kraljice Elizabete izložen u tamošnjoj crkvi u vrijeme proslave 60. obljetnice njezine krunidbe jučer je osuđen na kaznu od šest mjeseci zatvora.

Očajni 42-godišnji Harries na kraljičin se portret obrušio iz jada, jer već četiri godine bivša mu supruga ne dopušta viđati kćerku. Član je i udruge Očevi za pravdu koja se bori za prava rastavljenih roditelja da češće viđaju svoju djecu. No, sudac nije pokazao osobito razumijevanje za nesretnog oca. Među ostalim, proglašen je krivim i za počinjenu štetu od oko 5 000 funti, a sudac mu je spočitnuo da je ugrozio mogućnost da građani izbliza vide umjetnička djela.

Udruga Očevi za pravdu na sebe je na sličan način skrenula pozornost i 2004., među ostalim, jedan njihov član prerušen u Batmana popeo na krov Buckinghamske palače, a drugi je brašnom zasuo Tonyja Blaira dok je kao premijer govorio u parlamentu.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 23:28