UŽAS NA CESTI

STRAVIČNA NESREĆA U ITALIJI Autobus sletio s vijadukta u provaliju od 15 metara, poginulo 38 hodočasnika!

Autobus je prevozio oko 48 putnika natrag u Napulj nakon izleta i posjete termama Telese u regiji Campanija
 AFP

RIM - Najmanje je 38 osoba poginulo, a desetak ih je teško ozlijeđeno u nedjelju navečer kada se autobus koji je prevozio talijanske hodočasnike survao u provaliju blizu Avellina, u jednoj od najtežih autobusnih nesreća zadnjih godina u Europi.

Talijanske su vlasti rano ujutro objavile da je poginulo 36 ljudi, ali su još dvije osobe u međuvremenu preminule u bolnici od zadobivenih ozljeda. Među mrtvima je i vozač autobusa.

Mediji prenose da je među desetak ozlijeđenih nekoliko u kritičnom stanju.

OPREZ! UZNEMIRUJUĆE FOTOGRAFIJE

Autobus je prevozio pedesetak putnika iz okolice Napulja koji su se vraćali s hodočašća u Pietrelcinu, srednjovjekovnom gradiću koji je rodno mjesto oca Pija, talijanskog svećenika kanoniziranog 2002., kojega jako štuju na jugu Italije.

Nesreća se dogodila na autocesti Napulj-Bari. Vozač se prevelikom brzinom kretao po opasnoj nizbrdici na autocesti unatoč upozorenjima o smanjenju brzine. Izgubivši kontrolu udario je u nekoliko vozila oko sebe i potom probio odbojnik te se s vijadukta survao u ambis dubok 30 metara. Nekoliko je putnika u obrtanju autobusa ispalo iz vozila.

Prizori s mjesta nesreće su strašni, a vatrogasci su zbog teška terena imali vrlo težak posao u spašavanju preživjelih putnika.

Jedna preživjela putnica kazala je u bolnici da je jedna guma eksplodirala i da vozač nije uspio uspostaviti kontrolu nad autobusom. Policija kaže da nema tragova kočenja na mjestu nesreće.

Talijanski mediji navode da je serpentina gdje se nesreća dogodila izrazilo opasna i da je na tom području već bilo nekoliko teških nesreća. Prometnica A16 Napulj-Bari zatvorena je za promet.

Tužiteljstvo Avellina, na jugu Italije, otvorilo je u ponedjeljak istragu zbog ubojstva iz nehaja nakon nesreće autobusa, a istražit će se i stanje vozila i kvaliteta zaštitne ograde na cesti, objavili su talijanski mediji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
16. rujan 2024 05:14