HOROR U ŠPANJOLSKOJ

STRAVIČNA NESREĆA NA AUTOCESTI Autobus se frontalno zabio u automobil, poginulo najmanje 13 studenata iz programa Erasmus

Među žrtvama ima švicarskih, turskih, norveških, britanskih, ukrajinskih i drugih državljana
 screenshot Twitter

Najmanje je 13 ljudi poginulo kad se autobus prevrnuo i udario u drugo vozilo na autocesti na sjeveroistoku Španjolske, objavile su tamošnje vlasti koje su revidirale ranije izvješće o 14 poginulih.

Nesreća se dogodila nedaleko od lučkoga grada Tarragone.

U autobusu je bilo 56 putnika, a među njima i skupina studenata, većinom stranih, a mnogi su se vraćali s festivala Fallas u Valenciji, objavila je španjolska novinska agencija Efe.

FOTOGALERIJA: Teška nesreća u Španjolskoj

Ozlijeđene su 42 osobe od kojih su u bolnici njih 34, piše El Mundo. Zasad se još ne zna iz kojih su zemalja žrtve iako El Mundo spominje da ih ima iz Švicarske, Ukrajine, Velike Britanije, Turske... Nije poznato je li u autobusu bio koji hrvatski državljanin.

"U autobusu su bili studenti, mnogi od njih strani koji su studirali u Kataloniji i Barceloni, a koji su putovali u Valenciju zbog Fallasa i vraćali se otamo", rekao je katalonski ministar unutarnjih poslova Jordi Jane na tiskovnoj konferenciji koju je prenosila televizija.

Televizijska mreža TV3 objavila je da je vozač izgubio kontrolu nad autobusom, prevrnuo se i zabio u automobil iz suprotnog smjera.









Vozač je preživio i odveden je u lokalnu policijsku postaju, kazao je ministar Jane dodajući da uzrok nesreće još nije utvrđen. Preliminarni rezultati pokazali su da vozač nije bio pozitivan na alkohol ili droge.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 16:49