'NITKO NIJE PREMLAD ZA DŽIHAD'

STRAVIČAN VIDEO Roditelji džihadisti oprostili se s kćerima, a onda ih poslali u smrt: Jedna je otišla u policijsku postaju gdje su je raznijeli...

 Screenshot

Sedmogodišnja djevojčica prošlog petka, 16. prosinca, ušla je u policijsku stanicu u Damasku. Rekla je da se izgubila i upitala može li ići u zahod, a potom je daljinskim izvana aktiviran eksplozivni pojas koji je imala na sebi. U napadu su ranjena trojica policajaca, a ona je smrtno stradala.

Nekoliko dana nakon, na internetu se pojavila šokantna snimka koja prikazuje roditelje kako se opraštaju od svojih kćeri prije nego li je jedna od njih ušetala u policijsku postaju.

Najprije se na snimci vidi kako majka odjevena u burku ljubi i grli dvije djevojčice u jaknama i s kapama na glavi.

Majčino lice prekriveno je velom, a na rukama ima crne rukavice. Muškarac koji snima video govori kako se 'Um Nimr oprašta od svojih kćeri, 7-godišnje Islam i 9-godišnje Fatime'.

'Svoj život posvetile su borbi protiv Asada u Damasku i nastavit će se boriti dok ne poraze svoje neprijatelje', govori snimatelj, a potom pita ženu: 'Um Nimr, što želiš poručiti svim muslimanima?'

A general view shows a police station in the Midan neighbourhood of Damascus where a young girl of about nine years of age blew herself up, Syrian state television said, in this handout picture provided by SANA on December 16, 2016, Syria. SANA/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, CONTENT, LOCATION OR DATE OF THIS IMAGE. FOR EDITORIAL USE ONLY.
SANA/Handout via REUTERS / REUTERS

'Budite strpljivi, nema na drugoga' - govori ona, a snimatelj ju pita zašto šalje u džihad svoje (tako mlade) kćeri.

'Nitko nije mlad kad se radi o džihadu. Svi muslimani imaju obvezu sudjelovati u džihadu - objašnjava, a on potvrđuje: ' U pravu si. Pođite djevojčice i dajte svoj život Alahu', govori.

Workers remove the debris inside a police station in the Midan neighbourhood of Damascus where a young girl of about nine years of age blew herself up, Syrian state television said, in this handout picture provided by SANA on December 16, 2016, Syria. SANA/Handout via REUTERS ATTENTION EDITORS - THIS PICTURE WAS PROVIDED BY A THIRD PARTY. REUTERS IS UNABLE TO INDEPENDENTLY VERIFY THE AUTHENTICITY, CONTENT, LOCATION OR DATE OF THIS IMAGE. FOR EDITORIAL USE ONLY.
SANA/Handout via REUTERS / REUTERS

U drugom dijelu snimke djevojčice sjede uz oca odjevene u hidžab, a u pozadini se vidi džihadistička zastava.

'Hej Fatima, što ćeš učiniti danas?', pita ih otac, a djevojčica odgovara kako ide u samoubilačku misiju u Damask.

'Ali imaš samo 9 godina. Ne bi li trebala ostaviti borbu muškarcima? Ili su svi oni pobjegli? Hoćeš li dopustiti nevjernicima da te ubiju ili siluju?' - pita ju otac, a djevojčica odgovara kratko 'ne'.

'Ujesto toga, ti ćeš ubiti njih, nije li tako? Jer muslimani ne dopuštaju da ih se ponižava ni na kakav način', drži monolog otac, a potom se obraća drugoj kćeri: 'Hoće li te biti strah? Nećeš strahovati jer ćeš ići u nebo, nije li tako?, pita, a mlađa kći odgovara: 'Tako je'.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
21. rujan 2024 07:41