DESECI RANJENIH

STRAVIČAN POKOLJ NA VJERSKOM FESTIVALU U paničnom stampedu poginule 32 osobe

An injured woman is lifted onto a stretcher following a stampede as people celebrated the Dussehra festival, in Patna, in Bihar state, on October 3, 2014. A stampede at the popular religious festival in eastern India left 32 people dead and several dozen injured, an official said. AFP PHOTO/SHABINA ARZOO
 SHABINA ARZOO

PATNA - U stampedu koji se stvorio na narodnom vjerskom festivalu u petak na istoku Indije poginule su 32 osobe i više desetaka je ranjeno, javile su vlasti.

Tisuće osoba okupile su se na proslavi festivala Dusehra, u gradu Patna u državi Bihar, kada je iz nepoznatog razloga došlo do panike.

SHABINA ARZOO
A woman grieve as she holds the body of a child following a stampede while returning home from Ravan Dahan, in Patna, on October 3, 2014. A stampede at a popular religious festival in eastern India left 32 people dead and several dozen injured, an official said. Thousands of people had gathered to celebrate the Dussehra festival at a ground in the city of Patna in Bihar state, when panic erupted, officials said. AFP PHOTO/SHABINA ARZOO

AFP

"Prema našim informacijama 32 osobe, među kojima žene i djeca, poginule su u stampedu", rekao je zamjenik direktora policije države Bihar i dodao da je više desetaka ljudi teško ranjeno.

Incident je izbio kada je masa odlazila s mjesta proslave tijekom koje su spaljene divovske figure kralja-demona Ravane kako bi se proslavila pobjeda dobroga nad zlim.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
Linker
20. rujan 2024 18:52